geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro2021-icoon-3.jpg
Update DaVinci Resolve maar liefst 5x sneller op M1 Pro en M1 Max
Bij het uitkomen van de M1 Macs werd snel duidelijk dat deze 1e generatie erg snel is, veel sneller dan Macs met Intel-processors. Bij de 14-inch MacBook Pro en 16-inch MacBook Pro met de M1 Pro en M1 Max zijn we natuurlijk allemaal benieuwd hoeveel sneller die nog zijn.

In de tweet hieronder kan je zien dat de makers van DaVinci Resolve melden dat de nieuwe versie daarvan (17.4) maar liefst vijf keer zo snel is bij het monteren en aanpassen van kleur als je met 8K materiaal werkt. Daarnaast melden ze nog veel andere verbeteringen die alleen interessant zijn voor iedereen die met DaVinci Resolve werkt, het belangrijkste voor ons allemaal is dat dit duidelijk maakt hoe enorm groot deze stap voorwaarts is.


Benchmarks lieten eerder al zien dat de grafische prestaties van de M1 Max chip ongeveer 180 procent boven de MacBook Pro met Intel processor die Apple in november 2019 uitbracht uitkomen, waarmee de rekenkracht op dit gebied ongeveer op gelijke hoogte komt als de iMac Pro en desktops met een aparte videokaart.

De enorme sprong in snelheid in DaVinci Resolve worden vooral bereikt door hardware acceleratie ondersteuning voor de ProRes code van Apple. Dat de sprong in snelheid ook met 8K materiaal gehaald wordt maakt het extra indrukwekkend.



 #MacBookPro
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.