geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Monterey-icoon.jpg
Update: macOS 12.3.1 lost een aantal problemen op
Heb je een Mac die op macOS 12 Monterey draait, dan heeft Apple een bugfix-update voor je klaarstaan. Deze lost twee problemen op, waarvan één erg vervelend en belangrijk en de tweede eentje waar waarschijnlijk maar weinig mensen last van hadden.

Om met die niet zo vaak voorkomende te beginnen: als je èn audio via bepaalde Beats-koptelefoons afspeelt èn Bluetooth-apparaten zoals gamecontrollers gebruikt. In dat geval kon de verbinding verbroken worden, waarschijnlijk een bug die relatief niet zo heel erg vaak voorkwam. De andere grote bug die verholpen is heeft te maken met Externe USB-C- of Thunderbolt-schermen, die werden niet ingeschakeld als die als tweede scherm gebruikt werden met een Mac mini.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOS12.3.1ReleaseNotes.jpg
Update: macOS 12.3.1 lost een aantal problemen op


In de release notes van Apple zelf hieronder komen deze twee oplossingen ook voorbij, inclusief de link naar de beveiligings­aspecten van deze software-update.

Citaat
macOS Monterey 12.3.1 bevat probleemoplossingen en beveiligingsupdates voor je Mac.

Deze update verhelpt de volgende problemen:

  • Externe USB-C- of Thunderbolt-schermen worden niet ingeschakeld wanneer ze als tweede scherm zijn verbonden met een Mac mini (2018)
  • Bluetooth-apparaten zoals gamecontrollers kunnen verbinding verliezen met de Mac na het afspelen van audio via bepaalde Beats-koptelefoons

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/kb/HT201222

Voordat je een update van macOS installeert

Om te beginnen neem je met het installeren van een allereerste versie van een besturingssysteem altijd een risico. Ondanks al het beta-testen willen er nog wel eens bugs zijn die pas naar voren komen als miljoenen in plaats van duizenden mensen het testen. Maar je kan de risico’s natuurlijk wel enorm verminderen, onder andere door het maken van een goede backup.


Dat kan met Apple’s eigen Time Machine, hoe dat werkt vind je hier. Maar dat heeft één nadeel, je kan van zo’n backup niet opstarten, dus als je terug wilt gaan ben je mogelijk extra tijd kwijt.

Dat kan je vermijden door een backup te maken waarvan je ook kan opstarten, een zogenaamde bootable-backup. Dat kan bijvoorbeeld met Carbon Copy Cloner. Dat programma heeft ook een aparte pagina speciaal voor iedereen die naar een nieuwe versie van macOS overstapt.



 #macOS #Update
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Update: macOS 12.3.1 lost een aantal problemen op
7 april 2022 - 12:03    reactie #1
geplaatst door: Maseru
Ik heb op meerdere Macs problemen met ssh en VNC na de update naar 12.3.1. Iemand anders ook?