geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Monterey-icoon.jpg
4e beta-versie Monterey lost probleem met ‘Tikken om te klikken’ op
Heb je macOS 12 Monterey op je Mac en gebruik je de optie ‘Klikken om te tikken’ (Tap to click) op een trackpad dan heb je misschien gemerkt dat het niet altijd werkt. In Monterey bleek deze functie bij veel mensen onvoorspelbaar, soms werkte het prima, maar dan plotseling weer helemaal niet.

De Klikken om te tikken-optie vind je in Systeemvoorkeuren →  Trackpad linksonder in het eerste tabblad (Aanwijzen en klikken). Deze optie is bedoeld voor mensen die willen dat heel erg zachte aanrakingen ook als klikken geregistreerd worden, als je van nature iets harder klikt dan heb je deze optie waarschijnlijk helemaal niet nodig. Maar in Monterey werkte deze optie niet bij iedereen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SysteemvoorkeurenKlikken.jpg
4e beta-versie Monterey lost probleem met ‘Tikken om te klikken’ op


Zoals je in de titel al kan lezen is het goede nieuws dat in de vierde beta-versie van Monterey dit probleem verholpen lijkt, het probleem lijkt gevonden en opgelost.

Universele bediening

Eén van de meest aantrekkelijke nieuwe dingen van Monterey voor iedereen met een Mac en een iPad is waarschijnlijk Universele bediening. Daarmee kun je met één muis en toetsenbord tegelijkertijd op je Mac en iPad werken.

Maar in deze versie is Universele bediening nog steeds niet werkend, waardoor het onduidelijk is of Apple er nog in slaagt om dit voor het eind van dit jaar werkend te krijgen.




 #macOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Flix
Ha, het viel me ook wel eens op dat dit (niet) gebeurde, maar dacht dat het aan mij/mijn hardware lag.
Grappig genoeg het vaakst bij knoppen/links hier op MF.
geplaatst door: McHenri
Gisteren overgestapt op Monterey. Alles lijkt te werken zoals het hoort.