geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleCard-icoon.jpg
Komt Apple Card binnenkort naar het Verenigd Koninkrijk?
Hoewel ze bij Apple meestal vasthoudend zijn als er een nieuwe markt wordt betreden, zien we aan de traagheid van de uitrol dat het in de praktijk vaak moeilijk is. En goed voorbeeld is Apple Pay. Apple is duidelijk achter de schermen hard aan het werk, maar de uitrol gaat niet snel.

Zo duurde het erg lang voordat wij Apple Pay in Nederland en België kregen, en de Apple Card is sinds de lancering in augustus 2019 nog steeds alleen maar in de VS beschikbaar. Maar het lijkt er op dat Apple deze credit card ook in het VK wil gaan aanbieden, dat lijkt in ieder geval de meest voor de hand liggende reden dat het net Credit Kudos heeft overgenomen.



Credit Kudos biedt inzicht in leningen, zowel voor aangevraagde als verleende, waarbij het gebruik maakt van het open banking framework van het VK. De API van het bedrijf zorgt ervoor dat de partijen die leningen verstrekken geautomatiseerd sneller beslissingen kunnen nemen. Het effect zijn lagere risico’s, waardoor meer leningen kunnen worden verstrekt.

Credit Kudos begon als startup in april 2020 en verwierf sindsdien ongeveer 5 miljoen pond (ongeveer 5,9 miljoen euro) aan kapitaal en wordt geschat op een waarde van ruim 136 miljoen euro.

Hoewel het nog niet zeker is wat ze bij Apple willen met deze overname ligt het voor de hand dat het de bedoeling is dat deze data voor Apple Card gebruikt gaat worden. Want voor Apple Pay lijkt het overkill, en gezien het tijdspad lijkt het een logische stap dat Apple de Apple Card ook in andere markten gaat aanbieden.

Maar voordat deze ook bij ons aangeboden zal worden, dat zal zeker nog wel even duren.



 #AppleCard #ApplePay
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.