geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2021Lineup-icoon.jpg
Waarom de 11-inch iPad Pro geen mini-LED display heeft
Bij het uitbrengen van de nieuwe iPad Pro modellen viel het meteen op: het grotere 12,9-inch kreeg het nieuwe mini-LED display, terwijl de 11-inch uitvoering het nog steeds met het oudere moeten doen. Is die beslissing genomen om dat model goedkoper te houden, of is er iets anders aan de hand?

In het gesprek hieronder van Brian Tong met twee mensen van Apple die daar veel van weten wordt de reden duidelijk. Die twee zijn Scott Broderick (iPad Product Marketing) en Vincent Gu (Display Engineering), en zij vertellen in dit interview dat het niet de prijs is geweest, maar dat het gewicht van dit model uiteindelijk de reden voor deze beslissing is geweest.


Gebruikers van het 11-inch model zouden vaak voor dat model kiezen vanwege het gewicht, en door het mini-LED display zou dat model zwaarder zijn.

De 11-inch iPad Pro weegt op dit moment 476 gram, als er gekozen was om dat model met een mini-LED display uit te rusten zou dat 680 gram zijn. In grammen geen erg grote toename, maar in percentage natuurlijk wel (bijna anderhalf keer zo zwaar).



 #iPadPro
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.