geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro2021-icoon.jpg
Wat de nieuwe low-end MacBook Pro waarschijnlijk gaat brengen
Op het eerste gezicht zou het logisch lijken dat er geen opvolger komt voor de de 13-inch MacBook Pro, de 14-inch MacBook Pro is tenslotte een waardige opvolger. Maar het lijkt er op dat Apple nog wel degelijk genoeg ruimte ziet tussen die 14-inch MacBook Pro en de 13-inch MacBook Air.

De opvolger van de huidige 13-inch MacBook Pro zal wel een uitgeklede versie worden als we deze met de 14-inch vergelijken. Het display zou bijvoorbeeld geen ProMotion ondersteunen, en geen miniLED betekent ook geen Liquid Retina XDR-display. Daarbij zou de Touch Bar ook verdwijnen, de 13-inch MacBook Pro is nu het laatste device in Apple’s lineup dat die optie nog heeft, dit zou dus het definitieve einde daarvan betekenen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.16-inchMacBookPro2021FinalCutPro.jpg
Wat de nieuwe low-end MacBook Pro waarschijnlijk gaat brengen


Maar de nieuwe 13-inch MacBook Pro zou wel iets hebben dat de huidige Macs met Apple Silicon nog niet hebben: de opvolger van Apple’s eigen M1-chip, de M2.

Verder wordt dit jaar een vernieuwde 24-inch iMac verwacht, ook met de nieuwe M2-chip, een nieuwe Mac mini en een MacBook Air met een compleet nieuw design. De laatste zou ook in meerdere kleuren komen, net zoals de huidige 24-inch iMac, en waarschijnlijk wel een miniLED display krijgen, maar geen ProMotion.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.16-inchMacBookPro2021DaVinciResolve.jpg
Wat de nieuwe low-end MacBook Pro waarschijnlijk gaat brengen


ProMotion is de techniek waarbij Apple de verversings-snelheid van bewegend beeld aanpast zodat dit vloeiend is. Daarbij is een maximale verversings-snelheid (refresh-rate) 120 Hz. Hieronder wat Apple daar zelf over vertelt bij de huidige MacBook Pro modellen:

Citaat
ProMotion

Voor het eerst komt ProMotion naar Mac, waardoor dingen als scrollen en gamen supersnel en vloeiend aanvoelen en er ook nog eens electriciteit wordt bespaard. De refresh-rate tot 120 Hz wordt automatisch aangepast aan de manier waarmee de content op het scherm beweegt. En als je video’s bewerkt, kun je ook kiezen voor een vaste refresh-rate. Zo zorg je dat alles precies aansluit op je beeldmateriaal.


 #MacBookPro #MacBookAir #iMac
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Jurriaan
Benieuwd dan op welke manier de Air zich verhoudt tot de 13 Pro.
Als ik nu de verschillen bekijk tussen de air en de 13 pro dan is het al met ene loep zoeken naar die verschillen.
Zo in de specslist kom ik niet verder dan 100nits meer en 2 uur langere accuduur (en de touchbar maar de meerwaarde daarvan ziet apple ook niet meer).
Waarbij de air met gelijke specs 280 euro goedkoper is?
Ik zal dit echt verkeerd lezen?

(Ik ben in de running voor een nieuwe MacBook voor mijn oudste telg, als opvolger van zijn MBair ‘12. Dus volg het met interesse)
MBA '20 M1| SE1 & 2 iOS 15/17 | Mini6 iPadOS 17 | ATV 4K MKI  TVOS17|
geplaatst door: gipsman
Ik wist dat de touchbar zou verdwijnen.
Daarom heb ik onlangs een 13”MBP gekocht om deze ‘intrigerende’ feature toch 1 keer in mijn leven te kunnen ‘ervaren’. Èn ik wilde ook silicon eens testen natuurlijk. Nu ja, mijn Macbook 12” ( 3j.oud) is eigenlijk nog best OK en heeft geen last van het butterfly effect. Vele jaren geleden ( 15 denk ik) had ik een zgn. pro computer, en dat was een powerbook 12” G4. Kostte toen ca. €2000, best prijzig dus, vergeleken met de ca.€1500 die ik betaalde voor deze 13”MBP. Ik moet destijds ècht welstellend geweest zijn…
geplaatst door: boiing
Waarbij de air met gelijke specs 280 euro goedkoper is? Ik zal dit echt verkeerd lezen?
Je leest het goed :wink:. Iets beter scherm, 'n grotere batterij, een ventilator en de Touch Bar die velen wél als meerwaarde zien. Ik vond 't het prijsverschil waard maar ik kan me heel goed voorstellen dat dat voor anderen niet zo is. Lastig manoeuvreren voor Apple tussen instapmodel en de échte Pro modellen.

geplaatst door: Robert
Ik ben al een tijdje ernstig verleid om mijn huidige 16-inch MacBook Pro (2,3 GHz 8-Core Intel Core i9) met 16 GB RAM in te ruilen een 16-inch MacBook Pro met M1 Pro processor.

Maar het is het ontbreken van de Touch Bar die me weerhoudt, die gebruik ik (dankzij het onvolprezen BetterTouchTool) heel erg intensief. Hieronder bijvoorbeeld de knoppen die ik gebruik tijdens het schrijven van het nieuws voor MacFreak.

Touch-Bar-Shot-2022-02-09-at-11.42.39.jpg Wat de nieuwe low-end MacBook Pro waarschijnlijk gaat brengen
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: gipsman
Mooie tip Robert. Ik had nog geen idee hoe ik die touch bar naar mijn hand zou zetten. Ga dus kijken naar Better Touch Tool.