geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch6-icoon.jpg
watchOS 7: Slaapfuncties, Handenwassen, nieuwe wijzerplaten en meer
watchOS 7 is uit, en daarin vind je onder andere nieuwe gezondheidsfuncties (o.a. in de nieuwe slaap-app), meer complicaties voor iedere app en nieuwe wijzerplaten. Tegelijkertijd is Force Touch verdwenen, zoals 3D Touch op de iPhone werd vervangen door Haptic Touch.

Force Touch nu vervangen door het langer van je vinger op het scherm houden, je hoeft dus niet meer hard te drukken. Dat betekent wel dat ontwikkelaars hun apps moeten aanpassen, het kan dus even duren voordat het in al je apps werkt. En voordat we verder gaan, deze update is geschikt voor alle Apple Watch modellen vanaf de Series 3, voor oudere modellen als de Series 1 en 2 is dit dus de eerste update die niet geïnstalleerd kan worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.watchOS7ReleaseNotes.jpg
watchOS 7: Slaapfuncties, Handenwassen, nieuwe wijzerplaten en meer

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Net zoals bij iOS en iPadOS 14 zit er in watchOS 7 ook een waslijst aan nieuwe dingen. Die vind je niet alleen in Apple’s release notes hieronder, maar ook op deze algemene pagina over watchOS 7 en natuurlijk in de gebruiksaanwijzing.

Installatie van watchOS

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op de verbonden iPhone linksonder te klikken op Mijn Watch. Deze update vind je dan in Algemeen → Software-update e die zal installeren zodra je je akkoord bent gegaan met de voorwaarden en op ‘Installeer’ hebt gedrukt.

De eerste stappen kan je ook op Apple Watch zelf doen, ga daarvoor naar Instellingen → Algemeen →  Software-update en daar ook op ‘Installeer’ te klikken. Maar om voor je akkoord te geven voor de voorwaarden heb je wel nog steeds je iPhone nodig, dat gaat (nog) niet op de Apple Watch.


Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn, en met het lichtnet verbonden. Verder moet er op de verbonden iPhone een versie van iOS staan die deze update ondersteunt, dat is in dit geval iOS 14.

Heb je watchOS 6 al op je Apple Watch staan dan kan je een update ook op je Apple Watch zelf uitvoeren, dus zonder de hulp van je iPhone. Je Apple Watch moet dan verbonden zijn met Wi-Fi. Open dan de Instellingen-app op je Apple Watch en ga in Algemeen naar Software-update. Zodra de update gevonden is kies je dan voor Installeer.

Meer informatie over het updaten van je Apple Watch is te vinden op deze support-pagina.



 #AppleWatch #watchOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Welldone
"Verder moet er op de verbonden iPhone een versie van iOS staan die deze update ondersteunt, dat is in dit geval iOS 13."

Dit moet volgens mijn iPhone iOS14 zijn.
geplaatst door: Robert
Ik denk dat je gelijk hebt, heb het dan ook aangepast.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.