geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone11ProLenzenCloseUp-icoon.jpg
Shot on iPhone: Lady Gaga’s nieuwe video Stupid Love (Upd.)
De iPhone 11 modellen zijn inmiddels alweer meer dan vier maanden op de markt, en Apple brengt dus niet meer zoveel commercials uit. Maar de serie Shot on iPhone gaat natuurlijk gewoon door, en daar is nu een nieuwe en nogal opvallende video aan toegevoegd.

Want dit keer is het een videoclip, en niet van de eerste de beste: Lady Gaga. De clip van haar nieuwe song Stupid Love is helemaal geschoten met een iPhone 11 Pro, en dat brengt Apple natuurlijk graag over het voetlicht. De regie was in handen van Daniel Askill, vooral bekend als regisseur van korte films, music video’s en commercials. In de video zien we Gaga die probeert vrede te brengen tussen de verschillende vechtende partijen, het lijkt een nogal duidelijk commentaar op het huidige politieke klimaat in de VS.


Hierboven zie je de korte versie van Apple, de complete officiële videoclip van Lady Gaga zelf is hieronder te zien.


In de opening van deze video zie je de volgende tekst:

Citaat
The world rots in conflict. Many tribes battle for dominance. While the Spiritual ones pray and sleep for peace, the Kindness punks fight for Chromatica.

Chromatica lijkt te slaan op het woord Chromatic, wat zowel een relatie heeft met muziek als met kleuren. Dit zou ook de titel worden van het nieuwe album dat Lady Gaga binnenkort uit zou gaan brengen.


Update: er is inmiddels een korte Behind the Scenes video uitgekomen, waarin te zien is hoe deze video van Lady Gaga gemaakt werd. Daarbij zien we onder andere dat er drie iPhones tegelijkertijd op één Steadycam gebruiken werden en dat er gefilmd werd met iPhones hangend aan drones. De rest van de video gaat vooral over styling, make-up en haar.




 #iPhone #Commercial
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
antw: Shot on iPhone: Lady Gaga’s nieuwe video Stupid Love
29 februari 2020 - 11:29    reactie #1
geplaatst door: puk1980
Lady Gaga met gezichtsmasker, helemaal bij de tijd! :smile:
antw: Shot on iPhone: Lady Gaga’s nieuwe video Stupid Love
29 februari 2020 - 11:33    reactie #2
geplaatst door: GeorgeM
Mooi geschoten video, maar over de inhoud zal ik maar niet uitlaten.  :devil: :cool:
geplaatst door: zwap

geblokkeerd

Waarom zou je ook professionele en dure camera apparatuur gebruiken voor een filmpje op YouTube?
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: MacMiep
Lijkt wel of ze rechtstreeks uit Star Trek TOS zijn komen wandelen... ik mis Gorn nog net: https://en.wikipedia.org/wiki/Gorn


@peerzwart:
YT ondersteunt 4K tegenwoordig. Mijn iMac 27" is veel beter dan een tv qua beeldkwaliteit. 4K is daarop geen overbodige luxe. En dan valt de clip tegen op schermgrootte met slechts 1080p.
Het is dat ze het heel kleurig hebben gemaakt, met minder contrasten zou het echt opvallen dat het geen pro werk is (gekeken zonder geluid). Voor een telefoon echter niet onverdienstelijk.
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels èn Duits!