Nieuws, feedback en meer > Nieuwsarchief

Goedkope 3D printer is nu al een succes

(1/6) > >>

Robert:
Goedkope 3D printer is nu al een succesNiet alle Kickstarters zijn succesvol, maar sommige zijn zo ongelofelijk succesvol dat het meteen duidelijk is dat de markt er rijp voor is. Zo'n project is de relatief goedkope The Micro 3D printer van M3D, dat dan ook een aantal ingrediënten heeft waardoor het succes wel te verklaren is.

Het gaat hier bijvoorbeeld om een kleine printer: een kubus van maar 20 centimeter lang. En het succes komt natuurlijk door de prijs. Want waar de meeste 3D printers nu nog heel erg duur zijn, gaat deze Micro 3D printer van M3D maar 300 dollar kosten.


Het doel van de Kickstarter campagne was om 50.000 dollar op te halen, dit doel werd al na elf minuten gehaald! Inmiddels staat de teller op de pagina al boven één miljoen dollar, dus voorlopig hebben ze geld zat.

We zijn benieuwd of dit meteen de doorbraak naar het grote publiek betekent, interesse is er duidelijk genoeg.


bacon:
Ik begrijp nog steeds niet het nut van een 3D-printer, Tenzij je een niet meer te krijgen onderdeeltje van iets wilt maken, van een old-timer b.v., en dan ook nog eens alleen maar van kunststof. Alles wat gemaakt wordt, kun je òf veel goedkoper kopen, òf kun je op andere "analoge" manieren ook maken (gewoon kleien, beeldhouwen, uitsnijden, gieten in rubber enz.). De voorbeelden in deze film zou ik noch willen maken, noch willen aanschaffen. Ik las laatst wat de grondstoffen kosten, de "plastic" dus. Helaas weet ik die site niet meer te vinden, maar wat ik wel weet is dat zo'n "prachtig" zgn "modern" vaasje als in de film, tientallen euro's zou gaankosten. Leuk speelgoed, dat wel....

mayo:
hahahahaha die bacon! :happy:

orange:
Een kg plastic kost ± 30 euro.
Een cm3 massief printen kost in totaal ± 5 cent.

Een vaasje is zelden massief, en kost dan ook zeker geen tientallen euro's aan materiaal.

Het 'nut' van een 3D printer is vooral het feit dat je dingen kunt printen die je NIET kunt kopen. Ik ken ook heel veel dingen die ik echt niet gekleid krijg. Zeker niet als ik bijvoorbeeld drie maatvaste printen nodig heb of zo.
Dat iemand het nut er niet van in ziet, wil niet zeggen dat er ook geen nut IS.

cricriot:
Het is heel wat goedkoper dan een spuitgietmal laten maken. Zie daar het nut. Verder gaat het natuurlijk alleen over onderdelen die anders van plastic gemaakt zouden worden. Je moet er geen cylinderkop mee maken.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie