Nieuws, feedback en meer > Nieuwsarchief

Makkelijk mooie websites maken

(1/5) > >>

Robert:
Makkelijk mooie websites makenWil je makkelijk mooie dingen op het web zetten, dan is daar net een nieuwe optie bijgekomen, die wel eens voor veel extra verkochte iPads zou kunnen gaan zorgen. Want de gratis Slate-app van Adobe voor de iPad is niet alleen indrukwekkend, hij is ook gratis.

Met Slate kan je erg makkelijk jouw idee├źn, verhalen etc. op het web zetten. Daarvoor hoef je geen abonnement bij Adobe te hebben, je kan het op je eigen site inpassen als je dat wilt. Daarbij is het niet alleen makkelijk om ermee te werken, maar de opties zijn ook allemaal erg mooi uitgevoerd.

Wil je zien waarom wij zo enthousiast zijn over deze app? Kijk dan even naar de video hieronder.Het enige wat je voor Slate nodig hebt is een iPad met iOS 8 erop, de app zelf is gratis en er zijn geen in-app aankopen.

Het enige nadeel? Als iedereen een Slate-website gaat maken dan hebben we over een tijdje misschien genoeg van keuze's van Adobe. Maar voordat het zover is duurt het waarschijnlijk nog wel even, in de tussentijd hebben we er een prachtig instrument bij om snel mooie dingen te maken.

Voor de volledigheid, Microsoft heeft een app die hier een beetje op lijkt. Die app heet Office Sway, is ook gratis en werkt met de iPhone, iPod touch en iPad, ook Sway heeft iOS 8 nodig.

In de video hieronder kan je een uitgebreide review zien van de preview-versie van Sway, waar je ook goed kan zien wat alle mogelijkheden zijn.


orange:
Ja, het is absoluut jammer dat je werkelijk doodgeknuppeld wordt met dezelfde tricks op 95% van de websites. En dat gaat met Slate vast nog wat erger worden.

Ik ben er wel een beetje klaar mee, die prefab dingen.  :tounge:

mug:
Het gaat toch om de content, en niet om de schil ? Ik maak me niet zo zorgen overdaad aan uniformiteit. Zit je i.i.g. niet lang te zoeken hoe 'het' werkt.

odo:
Leuke tool, zekers. Ik had hem gisteren meteen even uitgeprobeerd en werkt idd net zo simpel als ze zeggen.

Waar ik nog het meest de kriebels van krijg zijn de filmpjes die ze tegenwoordig voor dit soort apps maken. Ook Apple kan er wat van. Allemaal 1 grote eenheidsworst wat mij betreft. Brrr.

bacon:
Ik ben het helemaal eens met orange. Toevallig ben ik me sinds een week aan het ori├źnteren op het maken van een (geprefabriceerde) min of meer gratis website, weliswaar niet voor de iPad. Het schijnt niet mogelijk te zijn om een eenvoudige pagina te maken, zonder al die vreselijke, drukke, van toeters en bellen voorziene, voorgebakken templates.
wix.com
cargocollective.com
quickandeasywebbuilder.com
indexhibit.org
enz


Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie