geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Touch-icoon.jpg
Apple krijgt patent voor Touch Bar met Force Touch
Sinds in 2016 de eerste MacBook Pro modellen met een Touch Bar uitkwamen zijn er mensen die het nut er van niet inzien, en die het als een erg waardevolle aanwinst zien. Trouwe MacFreakfans weten dat ik in de laatste groep zit, mede dankzij mijn zelf gemaakte knoppen (met BetterTouchTool).

Maar vanaf het begin is er één ding wat enorm opvalt: iPhones en iPads hebben allang een Taptic Engine ingebouwd waardoor het aanvoelt alsof je op een echt knopje klikt, in plaats van een stuk glas dat niet meebeweegt. Dus waarom heeft de Touch Bar dat niet? Het lijkt er op dat deze vreemde omissie in de komende modellen opgelost gaat worden, want Apple heeft een nieuw patent gekregen waarmee deze functie aan de Touch Bar wordt toegevoegd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.PatentTouchBarForceTouch.jpg
Apple krijgt patent voor Touch Bar met Force Touch


Heb je al een MacBook Pro met Touch Bar en zou je daar nu al graag willen voelen dat je de knopjes daarop aanraakt, dan is dat toch mogelijk. Het eerder genoemde BetterTouchTool heeft daarvoor een instelling in Preferences → Touch Bar → Advanced → Use haptic feedback for all touches on the system Touch Bar.

Of je kiest voor de app Haptic Touch Bar, waarvan de naam al duidelijk maakt waar die voor dient.




 #MacBookPro
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
antw: Apple krijgt patent voor Touch Bar met Force Touch
27 november 2020 - 10:23    reactie #1
geplaatst door: Max Gaav
Dus, toetsen vervangen door een glazen stripje, om daar vervolgens een toetsgevoel aan toe te voegen...

Kan misschien ook wel met het hele toetsenbord. En dan worden de mogelijkheden echt eindeloos. QWERTY, QWERZ, AZERTY, 2e scherm, swipen, tekenen enz. En geen ellende meer met vuil tussen de toetsen en Covid-proof schoon te maken.
My Mac is my second brain.