https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Displays.png
23,7‑inch LG UltraFine 4K‑display vervangt 20-inch voorganger (Upd.)
Een maand geleden kon je hier op MacFreak lezen dat het 20-inch LG UltraFine 4K‑display helemaal uit de Apple Store verdwenen was. Op dat moment leek dat een hint dat Apple binnenkort een eigen 31,6-inch 6K Display uit zal gaan brengen, maar misschien is dat toch niet het geval.

De reden voor de twijfel is dat inmiddels is gebleken dat het verdwijnen van het 20-inch LG UltraFine 4K‑display simpelweg was omdat er een grotere opvolger van LG aan zat te komen. Die staat inmiddels in de Apple Store, het  23,7‑inch LG UltraFine 4K‑display (€ 749,00 en een resolutie van 3840 x 2160 pixels). Ook dit model komt met een Thunderbolt 3-kabel, waarmee ook meteen je MacBook van stroom wordt voorzien, die kabel kan natuurlijk ook gebruikt worden voor 4K‑video, audio en data.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.LG-UltraFine 5K‑display.jpg
23,7‑inch LG UltraFine 4K‑display vervangt 20-inch voorganger (Upd.)


De specs zijn grotendeels gelijk gebleven, een IPS‑scherm met brede P3 kleurweergave en een helderheid van 500 cd/m². Opvallend is de al eerder genoemde resolutie van 3840 x 2160 pixels, want die ligt wat lager dan de voorganger. Ook nu kan de Thunderbolt 3-kabel kabel gebruikt worden om meerdere monitoren te verbinden, de stroomvoorziening is nu 85 Watt (was bij het vorige model nog 65 Watt).

Ook het uiterlijk is hetzelfde gebleven, alles rechthoekig met ook nu weer de mogelijkheid om het scherm in hoogte te verstellen. Er zijn geen knoppen, alle aanpassingen (bijvoorbeeld de helderheid) doe je vanaf je Mac. Wat ook hetzelfde is gebleven is de prijs, een welkome verrassing voor mensen die op dit nieuwe scherm zaten te wachten.


met dank aan forumlid 'Feek', die dit nieuws als eerste meldde op het forum


Update: de mensen van MacRumors hebben een hands-on video gemaakt met dit nieuwe scherm, handig als je er meer details over te weten wilt komen voor een eventuele aanschaf. Hieronder kan je die video bekijken.met dank aan forumlid 'Max Gaav ', die dit nieuws als eerste meldde op het forum


Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
geef mijn liever 27ich externe scherm voor mijn imac
geplaatst door: Mac OS X
mvg Mac OS X mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) 1x iPod 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB 2016 1x Apple SuperDrive
@JensBamps Twitter. old Apple computers never death
Beetje jammer dat Apple er zo'n dikke rand om laat zitten. Had ik toch wel anders verwacht.
geplaatst door: Apple_Ed_Support
@ Ed: je weet dat dit een scherm is van LG en niet van Apple?  :cool: :wink:
geplaatst door: GeorgeM
Beetje jammer dat Apple er zo'n dikke rand om laat zitten. Had ik toch wel anders verwacht.

Ja, deze Dell is dan al wat esthetischer en wat meer Apple-like. Net als het nieuwere model.
Laatst bewerkt op: 23 mei 2019 - 09:58 door Max Gaav
geplaatst door: Max Gaav
Sow a thought, reap an action ; Sow an act, reap a habit
Sow a habit, reap a character ; Sow a character, reap a destiny
Hands-On With the New 4K 23.7-Inch LG UltraFine Display
geplaatst door: Max Gaav
Sow a thought, reap an action ; Sow an act, reap a habit
Sow a habit, reap a character ; Sow a character, reap a destiny
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: de Redactie