
Alles wat je moet weten over de AirPods Max
Bij het uitkomen van een nieuw product van Apple zijn er altijd vragen, en dat is natuurlijk ook het geval bij de
nieuwe AirPods Max over-het-oor koptelefoon. Hieronder vind je de antwoorden op een paar allerbelangrijkste daarvan, in willekeurige volgorde.
Om te beginnen de levertijd, die is op dit moment voor de meeste modellen nog redelijk te noemen, de verwachting is voor de meeste kleuren rond 23 december. Maar let op, dat hangt sterk af van welke kleur je kiest, voor de kleuren Spacegrijs en Hemelsblauw moet je bijvoorbeeld op het moment dat dit geschreven wordt al twee weken extra wachten. Heb je serieuze interesse wacht dan niet te lang, in de VS is de wachttijd voor alle modellen inmiddels al bijna drie maanden.
En je kan de AirPods Max natuurlijk
bij Apple bestellen voor 629 euro, maar
in de MacFreak Shop krijg je 30 euro korting.
LogoOm te beginnen het minst belangrijkste en het meest opvallende: er was genoeg ruimte voor een Apple logo op de AirPods Max, en toch zal je nergens een appel met een hap er uit vinden op deze nieuwe koptelefoon. Misschien vinden ze het bij Apple niet meer nodig om hun eigen logo op de devices te zetten?
Het wordt interessant om te zien of deze trend de komende tijd ook bij andere devices doorzet.
BatterijDe AirPods Max is een draadloze koptelefoon die via Bluetooth 5.0 werkt, dus er zit een batterij in. Als je die regelmatig gebruikt zal die waarschijnlijk een paar jaar meegaan, maar het eeuwige leven heeft die natuurlijk niet. Neem je er
AppleCare+ bij dan zal vervanging tijdens die periode gratis zijn, daarbuiten ben je er
85 euro aan kwijt. AppleCare+ van een paar tientjes lijkt trouwens sowieso geen slecht idee voor een device wat rond de 600 euro kost.
Losse oorkussensDe oorkussens van de AirPods Max zijn magnetisch en verwisselbaar, vervangende oorkussens zijn
bij Apple te koop en kosten daar 79 euro per paar. Zoals je hieronder kan zien de aanduidingen voor rechts en links aan de binnenkant van de stof van deze oorschelpen verweven.

Alles wat je moet weten over de AirPods Max
Losse oorkussens betekent natuurlijk ook dat je verschillende kleuren kan combineren. Alle 25 combinaties die hiermee mogelijk zijn kan je
op deze pagina bij elkaar zien.
StroomadapterNet zoals bij de iPhone 12 modellen levert Apple bij de AirPods Max standaard geen adapter mee, wel wordt er naast de Smart Case wel een Lightning-naar-USB-C-kabel meegeleverd. Heb je al een lader dan kan je de AirPods Max daar meteen mee opladen, en met een USB-C aansluiting op een Mac of andere computer werkt het natuurlijk ook.

Alles wat je moet weten over de AirPods Max
Aansluiten met mini-jackHoewel Apple’s filosofie draadloos is heeft de AirPods Max iets wat alle andere AirPods ontberen: een 3,5mm mini-jack aansluiting. Daarmee is deze koptelefoon dus op een Mac of stereo aan te sluiten, deze kabel is inmiddels
bij Apple zelf te koop (€ 39,00). En over kabels gesproken, USB audio wordt door de AirPods Max niet ondersteund.
15 December en iOS 14.3De allereerste AirPods Max worden voor 15 december verwacht, dus een week na de aankondiging. Daarbij staat in de minimumeisen iOS 14.3 en zal die versie dus rond die tijd ook uit komen. Waarschijnlijk een dag eerder, want op 14 december gaat Fitness+ in Engelstalige landen van start en daarvoor is hetzelfde iOS 14.3 ook een vereiste.
Batterijduur AirPods MaxVolgens Apple houdt de AirPods Max het 20 uur vol voordat je die weer moet opladen. Daarbij noemt Apple een aantal dingen op die je er in die tijd mee kan doen, zoals muziek luisteren met zowel actieve ruisonderdrukking als de transparantie-modus actief, films kijken met ruimtelijke audio of 20 uur bellen.
En zijn de AirPods Max leeg, door ze 5 minuten op te laden kan je ze weer anderhalf uur gebruiken. Nog een detail: ook als je ze passief gebruikt (dus met een kabeltje) dan zullen ze opgeladen moeten zijn. De reden daarvoor is relatief simpel, de Apple H1-koptelefoonchips in beide oorschelpen kunnen nu eenmaal niet werken zonder van stroom voorzien te worden.
BedieningDe geruchten vooraf dat de bediening zou gebeuren door middel van aanraak-vlakken zaten er naast, er zitten twee knoppen op de AirPods Max, en de inspiratie daarvoor komt duidelijk van de Apple Watch.
De Digital Crown is in dit geval voor het aanpassen van het volume (draaien), één keer drukken voor spelen, pauzeren of een telefoontje beantwoorden, twee keer drukken om naar het volgende nummer te gaan en drie keer voor het vorige. En deze knop ingedrukt houden activeert, net zoals bij de Apple Watch, Apple’s stem-assistent Siri.

Alles wat je moet weten over de AirPods Max
De knop aan de rechterkant heeft maar één functie, maar dan wel een een erg belangrijke: daarmee schakel je de transparantie-modus in, of juist uit. Met andere woorden, die geeft je de keuze om de wereld om je heen te horen, of juist helemaal buiten te sluiten.
Zoek mijnHoewel de AirPods Max een uitstekende kandidaat zouden zijn geweest om aan
Zoek mijn toe te voegen, blijkt er in deze eerste generatie jammer genoeg geen ondersteuning daarvoor aanwezig. Er zit dan ook geen U1 chip voor Ultra Wideband in, een chip die Apple steeds meer gebruikt om erg precies de positie van devices te kunnen lokaliseren.
Wil je alle specificaties van de AirPods Max op een rij, die zijn op
deze pagina te vinden.
WaterZoek je in die specificaties naar het woord “water” dan zal dat tevergeefs zijn, nergens is iets over waterbestendigheid van de AirPods Max te vinden. Nu zal niemand er mee gaan zwemmen, maar het lijkt er op dat ze buiten ophouden tijdens regen beslist geen goed idee is.
#AirPodsMax