Nieuws, feedback en meer > Nieuwsberichten en reacties

Alles wat je moet weten over het snelladen van de nieuwe MacBook Pro’s

(1/1)

Robert:
Alles wat je moet weten over het snelladen van de nieuwe MacBook Pro’sDe nieuwe 14-inch MacBook Pro en 16-inch MacBook Pro zijn de eerste Macs die je extra snel kan opladen. Daardoor kan je allebei deze laptops in een half uur van leeg weer naar 50 procent brengen. Maar daarbij moet je bij de 14-inch MacBook Pro wel opletten dat je de juiste lader hebt.

Want de 67W USB-C lader die standaard bij het basismodel van de 14-inch MacBook Pro geleverd wordt kan hiervoor niet gebruikt worden, daarvoor heb je de 96W USB-C lader nodig (20 euro meerprijs in de MacFreak Shop). Heb je eenmaal die lader, dan zal je MacBook Pro automatisch snel opgeladen worden, waarbij het niet uitmaakt of je hem aansluit aan de MagSafe aansluiting, of op een van de Thunderbolt USB-C poorten.

Alles wat je moet weten over het snelladen van de nieuwe MacBook Pro’s

Als je wil weten waarom die laatste zin hierboven er staat: de 14-inch MacBook Pro kan op alle poorten snelladen, de nieuwe 16-inch MacBook Pro niet, dat kan alleen via de MagSafe aansluiting.

Daar staat tegenover dat de 140W USB-C lader die in alle configuraties van dit grotere model meegeleverd wordt voor snelladen geschikt is, je hoeft bij het bestellen van de 16-inch MacBook Pro daar dus niet extra op te letten.

140W USB-C lader

Nog even extra aandacht voor deze lader, omdat Apple heeft bevestigd dat dit is de allereerste galliumnitride (GaN) lader van Apple is.

Het voordeel van GaN laders is dat ze hogere spanningen aankunnen terwijl ze minder ruimte nodig hebben dan siliconenladers, omdat de interne componenten dichter bij elkaar kunnen zijn. Dat betekent vaak kleinere laders, maar in ieder geval minder warmteontwikkeling, ongetwijfeld de reden waarom Apple dit nu heeft ingezet bij de 140W USB-C lader.

 Alles wat je moet weten over het snelladen van de nieuwe MacBook Pro’s

GaN laders gaan trouwens ook efficiënter met energie om en gaan waarschijnlijk langer mee, want warmteontwikkeling is op de lange duur meestal geen goed nieuws. GaN wordt trouwens ook op andere plekken gebruikt, bijvoorbeeld op de zonnecellen van satellieten. #MacBookPro

Welldone:
Zou ik bij de nieuwe 16" MBP de lader van mijn huidige MBP 15" (87W) via de Thunderbolt USB-C kunnen gebruiken?

puk1980:
@Welldone: Ja.

Welldone:
Dat is mooi. Ik heb er namelijk 2: 1 voor beneden en 1 in de werkkamer ;-)

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie