Amazon zal waarschijnlijk eero gaan overnemen (Upd.)
geplaatst: 12 februari 2019 - 10:20
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPort-Extreme-n-icoon.jpg
Amazon zal waarschijnlijk eero gaan overnemen (Upd.)
Eén van de redenen waarom Apple stopte met het maken van de eigen AirPort routers was waarschijnlijk het uitkomen van de zogenaamde mesh-routers. Die zijn niet alleen relatief makkelijk om te installeren, maar zorgen ook voor een veel betere dekking dan de voorgangers.

Eén van de fabrikanten van zulke mesh routers is eero, en in dit persbericht kunnen we lezen dat Amazon met dit bedrijf is overeengekomen om het over te nemen. Tenminste, als alle autoriteiten die daarover gaan het er ook mee eens zijn, maar de kans lijkt groot dat dat het geval zal zijn. Dat betekent dus dat deze systemen voor draadloze communicatie in de handen komen van één van de grootste dataverzamelaars in de wereld.


Dit doet denken aan de overname van Nest door Google, een merk dat sindsdien voor veel mensen die dit kritisch volgen geen optie meer is. In het geval van Google geef je dan niet alleen veel prijs door bijvoorbeeld hun zoekmachine en mail te gebruiken, maar komen daar veel van wat je in huis doet ook nog bij.

Als de overname van eero door Amazon doorgaat dan lijkt dat goed vergelijkbaar, een bedrijf dat dan mogelijk al veel van je koopgedrag weet zou dan nog van veel meer dingen de data kunnen verzamelen. De kans lijkt groot dat Amazon deze overname heeft gedaan om de eigen lijn van Echo slimmer speakers verder te verbeteren, wat daarmee gebeurt zal goed in de gaten gehouden worden.

Apple Store

Sinds Apple gestopt is met het verkopen van de eigen AirPort routers worden er trouwens ook mesh-routers verkocht in de Apple Store, dat zijn de mogelijkheden daarvoor die Linksys aanbiedt. Alle opties die in de Apple Store daarvan te vinden zijn vind je via deze zoekopdracht.


Update: In eero's privacy policy staat dat het bedrijf data van gebruikers verzamelt en dat het data kan delen met andere bedrijven, al dan niet geanonimiseerd. Toen Wired hier Amazon over vroeg was het antwoord dat ze op dit moment geen plannen hebben om dat aan te passen.

Inmiddels heeft Amazon in het eigen programma beveiligingscamera's (Blink), deurbellen met een camera erin (Ring), weet wat je op je TV ziet (Fire), hoort wat je zegt in huis (Alexa) en in de VS hebben ze ook nog supermarkt keten Whole Foods in handen.Maandelijks trekt MacFreak meer dan 60.000 mensen die hier gemiddeld 5 minuten zijn. De mogelijkheden om die allemaal te bereiken door sponsoring, advertenties of pagelinks zijn hier te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Amazon zal waarschijnlijk eero gaan overnemen
reactie #1 geplaatst: 12 februari 2019 - 11:49
Snap alleen niet waarom Apple niet ook Mesh routers is gaan maken? Ze werken ook aan een autonoom rijdende auto, dan moet dit toch een peuleschil zijn...
geplaatst door: Spooter
antw: Amazon zal waarschijnlijk eero gaan overnemen (Upd.)
reactie #2 geplaatst: 13 februari 2019 - 09:42
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: de Redactie
antw: Amazon zal waarschijnlijk eero gaan overnemen (Upd.)
reactie #3 geplaatst: 13 februari 2019 - 19:58
Airport is in essentie al ‘mesh’. Mesh is weinig meer dan een marketingwoord. De airport app is nog steeds supergemakkelijk in gebruik en de eerste setup is een nobrainer. Maar airport heeft lang geen updates gehad, behalve dan de airplay2 compatibiliteit, wat zeer welkom was. Wat installeren als de AE’s plotseling niet meer thuis geven? Eero (wat mijn eerste keuze was) valt nu weg wegens privacy issues met amazon.
geplaatst door: gipsman