Apple's 2018 Progress Report is uit
geplaatst: 8 maart 2018 - 15:32
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/green_apple.jpg
Apple's 2018 Progress Report is uit
Onder Tim Cook als Apple's CEO kwam er niet alleen veel meer openheid, ook op het gebied van de rechten van werknemers en het nemen van verantwoordelijkheid voor het milieu werden grote stappen gezet.

De voortgang van dat proces is jaarlijks te lezen in Apple's eigen Progress Reports, waarvan er nu een nieuwe versie is uitgebracht: het 2018 Progress Report (10,1 MB PDF) voor Supplier Responsibility. Dat is opgedeeld in drie hoofdstukken: People, Planet en Progress. Heb je geen zin om die hele PDF te lezen, op deze pagina van Apple vind je een verkorte versie.

https://images.apple.com/v/supplier-responsibility/overview/b/images/overview/safety_xlarge.jpg
Apple's 2018 Progress Report is uit


Met name het gedeelte Progress is natuurlijk belangrijk, daar komen we onder andere te weten dat het aantal hoog presterende in de keten met 35 procent steeg, en dat het aantal laag presterende bedrijven in diezelfde keten met 71 procent daalde.

Citaat
Leading in raising the bar.

We currently work with suppliers in 30 countries, whose operations range in size from a dozen employees to hundreds of thousands. It’s a continuous effort to drive our industry’s most stringent set of protections for people and the planet. Through these supplier partnerships, we’re creating a more responsible and greener supply chain.

Dat Apple voortgang en grote stappen daarin maakt wordt duidelijk uit dit rapport. Maar ook dat we er nog niet zijn, en dat Apple de komende jaren hard bezig zal moeten blijven om het steeds verder te verbeteren. Want als 71 procent van de laag presterende bedrijven in de keten sterke vooruitgang heeft laten zien, dan is er natuurlijk nog altijd 29 procent waarvoor dat op dit moment niet geldt.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert