https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
Apple doneert aan de bestrijding van het coronavirus
Afgelopen zaterdag was het Chinees nieuwjaar, bij ons kon je optochten met bewegende draken bijwonen en meer. Maar de viering van het Chinees nieuwjaar in China zelf wordt op dit moment vooral overschaduwd door het coronavirus, en heel erg veel van de festiviteiten zijn afgelast.

Dat virus verspreidt zich sneller dan eerst verwacht, de teller staat nu al op 2.744 besmettingen wereldwijd. Ondertussen waren er gisteren in China zelf al 80 mensen aan overleden, die trieste teller stond afgelopen vrijdag nog een stuk lager op een totaal van 26. Daarbij is het slechte nieuws dat de ziekte al besmettelijk blijkt te zijn tijdens de incubatietijd, dus als de patiënt zelf nog helemaal niet door heeft dat die besmet is. Wil je meer lezen over alles wat op dit moment bekend is over deze ziekte, dat kan in dit artikel.


Ondertussen heeft Apple ook al geld toegezegd aan de mensen die in Wuhan, en elders in China, bezig zijn om te proberen deze ziekte tot stilstand te brengen en de mensen die eraan lijden zo goed mogelijk op te vangen. Dit maakte Apple’s CEO Tim Cook in een tweet wereldkundig, die je hierboven kan zien.

geplaatst door: Robert