https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone7ProductRED-icoon.jpg
Apple doneert extra in aanloop naar Wereld Aidsdag (Upd.)
Ik had geen idee wanneer het Wereld Aidsdag is, die blijkt al sinds de allereerste in 1998 altijd op 1 december te vallen. Het doel van die dag is om wereldwijd aandacht te vragen voor de problematiek rond hiv en aids en op te roepen tot solidariteit met mensen die dat hebben.

Sindsdien zijn we van ver gekomen. Waar eerst de behandeling van aids niet heel erg succesvol was, en de kosten voor medicatie per jaar maar liefst 20.000 dollar bedroegen, is het nu mogelijk om aids effectief tot staan te brengen en kost de medicatie nu 75 dollar per jaar. En terwijl er tussen 2005 en 2018 één derde minder baby’s met hiv geboren werden, streeft de non-profit organisatie (Red) naar een generatie zonder aids vanaf 2020. En daar helpt Apple ook bij.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ProductRedLineup-1.jpg
Apple doneert extra in aanloop naar Wereld Aidsdag (Upd.)


Die enorme stappen in de bestrijding van hiv en aids zijn tot stand gekomen met hulp en donaties van veel mensen en bedrijven, waaronder ook Apple. Dat is altijd gebeurd door de Product (Red)-lijn van Apple, die te vinden is op deze pagina. In de afgelopen 13 jaar is zo al meer dan 220 miljoen dollar binnen gehaald, en daar gaat waarschijnlijk nog een heleboel bij komen.

Extra actie

Daarbij gaan de komende dagen extra meetellen. Want Apple gaat tot en met Wereld Aidsdag voor iedere transactie met Apple Pay die via apple.com, via de Apple Store-app of in alle Apple Stores wereldwijd gebeuren, één dollar aan dit goede doel bijdragen (met een maximum van één miljoen dollar). Gezien de omzet die Apple in de periode voorafgaande aan de feestdagen normaal gesproken maakt, lijkt de kans groot dat die extra miljoen gehaald gaat worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ProductRedLineup-2.jpg
Apple doneert extra in aanloop naar Wereld Aidsdag (Upd.)


Mocht je niets willen kopen maar wel hieraan willen doneren, dat kan natuurlijk ook op red.org. Doe je dat met Apple Pay, dan doneert Apple waarschijnlijk nog een dollar extra (als die één miljoen dan nog niet gehaald is).


Update: inmiddels is Apple bezig om wereldwijd in de aanloop naar Wereldaidsdag het Apple-logo rood te kleuren, hieronder een paar voorbeelden daarvan. #iPhone #ProductRed
geplaatst door: Robert
antw: Apple doneert extra in aanloop naar Wereld Aidsdag (Upd.)
reactie #1 geplaatst: 28 november 2019 - 10:37
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: de Redactie