Apple gaat investeren in mangrovebossen in Colombia
geplaatst: 14 september 2018 - 13:52
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/green_apple.jpg
Apple gaat investeren in mangrovebossen in Colombia
Tijdens de keynote afgelopen woensdag was ook tijd ingeruimd voor Lisa Jackson, Apple’s Vice President of Environment. Daar gaf zij een update van wat Apple allemaal aan het doen is om het milieu zoveel mogelijk te sparen, waarbij ook de onderdelen van de nieuwe iPhones aan bod kwamen.

Ook de mijlpaal die Apple al een tijdje geleden behaalde moest natuurlijk ook nog even aangehaald worden: Apple zelf draait al een tijdje voor de volle honderd procent op hernieuwbare energie. Dat moment kan je in de foto hieronder zien, in de video in dit nieuwsbericht start haar presentatie op 1:20:40 en kan je ook alle andere dingen die ze daar vertelde meenemen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.LisaJacksonHundredPercentRenewableEnergy.png
Apple gaat investeren in mangrovebossen in Colombia


Maar Apple is nog lang niet klaar, het gaat nu ook investeren in mangrove bossen, waarvan op onze aarde sinds de jaren 40 ongeveer de helft helemaal verdwenen is. Apple gaat nu samen met Conservation International investeren in zo’n bos in Colombia, dat een slordige 27.000 acres beslaat (ongeveer 110.000 hectare). Hoe de financiële verdeling tussen Apple en Conservation International ligt is niet bekend.

Tijdens de Global Climate Action Summit in San Francisco zei Lisa Jackson daar vandaag het volgende over:

Citaat
These forests are critical because they’re one of nature’s most important tools in the battle against climate change–they can absorb and store up to ten times more carbon than a terrestrial forest.

M. Sanjayan, chief executive officer van de nonprofit organisatie Conservation International kwam natuurlijk ook aan het woord:

Citaat
Mangrove trees have the densest carbon storage of any habitat on Earth.

If you want to actually change the thermostat of the world in your lifetime, then ending the destruction of mangroves and restoring them is one of the biggest things you can do.

Dit is niet voor het eerst dat Apple in bossen investeert, maar in het verleden  ging dat vooral om verantwoord bosbeheer, waarmee ook Apple’s enorme behoefte aan papier gedeeltelijk werd veilig gesteld. Lisa Jackson sloot af met één van de redenen waarom Apple dit doet, het is simpelweg een goede manier om een bedrijf te runnen.

Citaat
I’m here today to tell you–unequivocally–that there is no conflict between a healthy planet and a healthy bottom line. It’s a false choice, and it’s one we must reject.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: Apple gaat investeren in mangrovebossen in Colombia
reactie #1 geplaatst: 14 september 2018 - 21:17
Apple vermarkt zichzelf als zeer duurzaam. Ook in gebruik verbruiken Apple apparaten relatief weinig stroom. In het verleden was Apple laag op diverse ranglijsten. Is er een vergelijk met andere Tech bedrijven zoals Sony om te beoordelen of Apple het beter of slechter doet relatief gezien?
geplaatst door: Jeroendv
antw: Apple gaat investeren in mangrovebossen in Colombia
reactie #2 geplaatst: 14 september 2018 - 22:06
Ja hoor. Zie hier en hier bijvoorbeeld.

(en lees dit even voordat de hele 'groen' discussie weer losbarst :wink:)
geplaatst door: boiing
antw: Apple gaat investeren in mangrovebossen in Colombia
reactie #3 geplaatst: 15 september 2018 - 12:13
Hoorde vandaag op de radio over iets dat hier zijdelings (een beetje) mee te maken heeft: het voedselbos.

http://voedselbos.com/wat-is-een-voedselbos/
geplaatst door: GeorgeM