Apple halveert zijn aandeel voor Apple TV apps
geplaatst: 14 april 2015 - 11:59
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Apple halveert zijn aandeel voor Apple TV apps
Lang noemde Apple de Apple TV een hobby. Maar hoewel het bedrijf nog steeds veel minder verdient aan de Apple TV dan de rest van de productlijn, wordt het woord hobby allang niet meer gebruikt.

De redenen zij waarschijnlijk dat er inmiddels al tientallen miljoenen van verkocht zijn, dat dit voor Apple al meer dan 1 miljard dollar aan opbrengsten door de verkoop van content heeft opgebracht en dat er steeds meer concurrentie is.

Welke van deze ingrediƫnten het belangrijkst zijn voor Apple weet niemand, maar volgens Re/code zou Apple de kosten voor het doorgeven van de content op de Apple TV nu gehalveerd hebben.

Dat was tot nu toe hetzelfde als wat Apple in de App Stores rekent, dus 30 procent. Nu het gehalveerd is houdt Apple dus nog maar 15 procent aan de deal over, waarbij de distributiekosten en dergelijke ook voor Apple's rekening komen.

Er zijn trouwens geruchten dat Apple later dit jaar met een nieuwe versie van de Apple TV zal komen. Geen luxe, want het huidige model is van maart 2012 (met een kleine update een jaar later). Dat nieuwe model zou dan een snellere processor hebben, en mogelijk ook ondersteuning voor 4K video.geplaatst door: Robert