Nieuws, feedback en meer > Nieuwsberichten en reacties

Apple heeft ook interesse in de Nederlandse Eredivisie

(1/1)

Robert:
Apple heeft ook interesse in de Nederlandse EredivisieVolgens de goed geïnformeerde sportmarketeer Chris Woerts zou Apple één van de partijen zijn met interesse voor de uitzendrechten van de Eredivisie. Ook andere Amerikaanse giganten als Amazon en Netflix zouden interesse hebben voor de rechten van de Nederlandse voetbalcompetitie.

Dat het management van Apple TV+ interest heeft in het uitzenden van sport en zeker voetbal werd een paar maanden geleden al duidelijk, toen naar buiten kwam dat de komende tien jaar alle wedstrijden van Major League Soccer (MLS) in de VS heeft verkregen. De focus op sport was doorvoor ook al duidelijk: eerder kondigde Apple aan dat er iedere vrijdag Friday Night Baseball op Apple TV+ te zien zal zijn.

Apple heeft ook interesse in de Nederlandse Eredivisie

Mocht het Apple lukken om de rechten van de Nederlandse Eredivisie te verkrijgen dan zullen uitzendingen daarvan pas voor het eerste in 2025 door Apple uitgezonden worden. Op dit moment zijn de rechten ervan nog in handen ESPN.

Naast Apple, Amazon en Netflix zou ook Ziggo in de race zijn, dat bedrijf heeft recent al de uitzendrechten van de Champions League, Europa League en Conference League weten veilig te stellen. Ziggo zou van plan zijn om vanaf 2025 naast alle Europese wedstrijden ook alle Eredivisie-duels uit te willen zenden, inclusief de samenvattingen. #AppleTVPlus

MacFrankie:
Apple TV+ heeft content nodig. Die moet goed zijn, en er moet voldoende van zijn.

Eredivisie voetbal kan me weinig boeien, maar potentieel zijn er in NL alleen al miljoenen geïnteresseerden. Dit lijkt me dus een goede stap van Apple!

iSan:
Ik acht de kans klein. Maar ja, zaterdag komt Nederland wel opnieuw in Apple's vizier, want dan moet Amerika tegen NL ;-)

Ik vind het jammer dat wij in NL hun baseball niet gewoon kunnen en mogen kijken met AppleTV+.

MacFrankie:
Heeft met uitzend- / distributierechten te maken!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie