Nieuws, feedback en meer > Nieuwsberichten en reacties

Apple heeft WhatsApp en Threads uit de Chinese App Store verwijderd

(1/3) > >>

Robert:
Apple heeft WhatsApp en Threads uit de Chinese App Store verwijderdApple heeft aan Reuters laten weten dat het vandaag Meta’s apps WhatsApp en Threads uit de Chinese App Store heeft verwijderd. Dat gebeurde in dit geval op bevel van de Chinese regering, die als reden voor deze verwijdering bezorgdheid over de nationale veiligheid aanvoerde.

Apple heeft altijd gezegd dat het de wet van het land waarin geopereerd wordt volgt, logisch voor een bedrijf dat in zoveel markten opereert.


Maar hiermee zullen ze in Cupertino vast ook niet blij zijn, en dat is ook te lezen in de korte verklaring van Apple :


--- Citaat ---The Cyberspace Administration of China ordered the removal of these apps from the China storefront based on their national security concerns. We are obligated to follow the laws in the countries where we operate, even when we disagree.

--- Einde van citaat ---
Onze vertaling:


--- Citaat ---De Chinese Cyberspace Autoriteit heeft opdracht gegeven om deze apps te verwijderen uit de Chinese App Store op basis van nationale veiligheidsoverwegingen. We zijn verplicht om de wetten te volgen in de landen waar we actief zijn, zelfs als we het er niet mee eens zijn.

--- Einde van citaat ---

Volgens de tracking-bedrijven Qimai en AppMagic zouden trouwens ook Telegram en Signal verwijderd zijn uit de Chinese App Store.

Het doel lijkt duidelijk: China wil geen apps meer waarmee gecommuniceerd kan worden zonder dat de overheid kan meekijken, hoe weinig die ook gebruikt worden. De timing heeft mogelijk ook iets te maken met de almaar groeiende weerstand in de VS tegen het Chinese TikTok.

Opvallend is dat nu Met’s apps Facebook, Instagram en Messenger allemaal nog wel te vinden zijn in de Chinese App Store. Maar misschien dat deze nog later hetzelfde lot zal treffen. #AppStore

ouwemac:

--- Citaat ---Opvallend is dat nu Met’s apps Facebook, Instagram en Messenger allemaal nog wel te vinden zijn in de Chinese App Store. Maar misschien dat deze nog later hetzelfde lot zal treffen.
--- Einde van citaat ---
Die zijn toch niet versleuteld?

ICT Consultant:
Vrijwel alle chat apps zijn versleuteld, velen zelfs end to end.

GeorgeM:

--- Citaat van: ouwemac, 19 april 2024 - 12:48 ---Die zijn toch niet versleuteld?

--- Einde van citaat ---
Messenger tegenwoordig in ieder geval wel.

https://messengernews.fb.com/2024/03/28/end-to-end-encryption-what-you-need-to-know

ouwemac:
Dank voor de opheldering heren. :thumbs-up:
Niet dat ik er ooit iets met genoemde apps ga doen, maar ik weet weer wat meer.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie