Nieuws, feedback en meer > Nieuwsberichten en reacties

Apple Intelligence in 5 minuten

(1/6) > >>

Robert:
Apple Intelligence in 5 minutenTijdens de keynote van gisteravond was er eerst ruimte voor iOS, iPadOS, watchOS en macOS, en in allemaal nam Apple Intelligence een behoorlijk grote plaats in. Maar daarna werd er nog bijna drie kwartier doorgepraat hierover, wat duidelijk maakt hoe belangrijk deze stap is voor Apple.

Heb je geen zin om daar zoveel tijd aan te besteden, Apple zelf heeft een veel kortere versie gemaakt, waardoor je hieronder in 5 minuten bijgepraat wordt.


Hierin gaat het om de hulp bij het schrijven van teksten, het genereren van beelden, waarbij je zelf je eigen emoji van genereren (die door Apple de naam Genmoji hebben meegekregen). Voor het genereren van compleet nieuwe beelden is er Image Playground, dat zowel in bestaande apps werkt als zijn eigen aparte app gekregen heeft. Bij dit genereren van beelden is het  mogelijk uit drie stijlen te kiezen, Animatie, Illustratie en Schets.

En door de ingebouwde fotoherkenning is het nu ook mogelijk om een illustratie te maken van jouw naasten. En met Image Wand kan je van een ruwe schets een prachtig plaatje maken, of het zelfs gebruiken op een lege plek, waarna op basis van de context een beeld wordt gecreëerd.

Dat Siri actief is zien we nu door een ‘gloeiend’ effect aan de rand van het scherm, en Siri kan ook heel erg veel meer dan tot nu toe. Daarbij luistert Siri nu naar de hele context, mocht je je verspreken dan hoef je niet meer opnieuw te beginnen. Daarbij wordt ook persoonlijke context meegenomen, bijvoorbeeld doordat Siri weet wie je ouders zijn.

Daarbij kan je nu met Siri ook communiceren door te typen, handig in een omgeving waar praten niet prettig zou zijn. Ook kijkt Apple Intelligence naar je Notificaties, en plaatst de belangrijkste bovenaan.

In Foto’s kan Apple Intelligence een Personal Movie maken doordat het weet wie jouw belangrijkste naasten zijn en het bijvoorbeeld snapt wat er allemaal nodig is om foto’s over vissen bij elkaar te zoeken (denk aan water, hengels, etc.).

Als laatste ook nog een video over de privacy van Apple Intelligence, want dat gedeelte is natuurlijk ook erg belangrijk.
Mac OS X:

whaha:
Ik vind vooralsnog vooral het nieuwe logo van Siri heel mooi.

Jammer dat ik Appel Intelligentie niet kan gebruiken op mijn intel iMac. Gelukkig wil ik die op termijn toch gaan vervangen door een Mac mini 4 Pro.
Oh wauw, ik begin de M weg te laten!

Mac Hammer Fan:
Ik lees wel op diverse fora en op YouTube dat MacOS Sequoia door Apple Intelligence meer systeemgeheugen nodig heeft.

whaha:
Het idee was toch dat indien het lokale systeem niet genoeg had aan haar of zijn eigen hardware dat er dan een server bij kwam kijken om dat probleem op te lossen?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie