De DMA vereist wijzigingen in dit systeem die grotere risico's met zich meebrengen voor gebruikers en ontwikkelaars. Dit omvat nieuwe mogelijkheden voor malware, fraude en oplichting, illegale en schadelijke inhoud en andere privacy- en veiligheidsbedreigingen. Deze veranderingen brengen ook het vermogen van Apple in gevaar om kwaadaardige apps op iOS te detecteren, te voorkomen en er actie tegen te ondernemen en om gebruikers te ondersteunen die problemen ondervinden met apps die buiten de App Store zijn gedownload.
Het is blijkbaar tegen het zere been van de tech-reuzen dat de overheid regels probeert te maken.
Men probeert sluipwegen of probeert hun klantjes in opstand te laten komen.
De vraag is natuurlijk ‘missen we iets wezenlijks?’ Het is niet zo dat AI applicaties in de eu niet gaan functioneren, voorlopig zullen we ze in mindere mate op onze iPhone aantreffen. Ik kan niet zeggen dat ik daar heel erg mee zit.
Kan iemand mij in bevattelijke mensentaal uitleggen wat de essentie van die wetten, die de AI-implementatie in een OS reguleert, inhoudt ?…
Letterlijk: chatGPT weet niet waar (d)ie het over heeft. Dus is het betekenisloos gewauwel.
Kan iemand mij in bevattelijke mensentaal uitleggen wat de essentie van die wetten, die de AI-implementatie in een OS reguleert, inhoudt ?
Zoals ik in een ander draadje al zei is de EU zeker niet onfeilbaar maar als je je op nieuw terrein begeeft, (AI regulering), kun je weleens te ijverig willen zijn.En misschien zijn ze ook wel niet goed genoeg ingevoerd in de materie, maar doe nou niet alsof ze van niets weten want dat is niet zo.Voor mij is het simpel: er moeten regels komen en dat dat niet meteen goed gaat is deel van het proces, net als in het bedrijfsleven.
Kort gezegd: de ontwikkeling is toch niet te stoppen, (van AI), dus als regulering wat moeizaam gaat dan moet dat maar zo zijn. Dat de tech bedrijven of om het even welke bedrijven daar wat minder hun gang kunnen gaan en/of minder snel gaan cashen is voor mij geen punt.
Het gaat in de DMA onder andere om hoe de 'poortwachters' (erg grote bedrijven op het internet) omgaan met concurrentie. Maar die wet is zo onduidelijk dat tegelijkertijd Apple denkt er aan te voldoen, en de EU Apple dreigt met extra miljardenboetes.
Wat een naïeve opmerking.
In plaats zet Vestager Apple weg als public enemy nummer één.
Wat een vreemde manier van discussiëren, eerst de ander de maat nemen.Ik ben helemaal niet naïef, en weet donders goed dat Apple alleen het minimale zal doen om te voldoen aan de DMA, en dat de EU (veel) meer wil. Maar we hebben het hier over wetten, en minimaal aan een wet voldoen is nog steeds aan een wet voldoen.
Ik neem je helemaal niet de maat. Ik vind oprecht dat je je naïef gedraagt.