https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleCard-icoon2.jpg
Apple komt deze zomer met een eigen credit card (Upd.)
In de afgelopen jaren hebben Jennifer Bailey en haar team bij Apple langzaam maar zeker Apple Pay steeds verder uitgebouwd, waardoor het inmiddels in alle landen om ons heen een optie is. Maar een credit card van Apple zelf ontbrak daar tot nu toe nog aan, sinds gisteren is dat niet meer zo.

Omdat Apple Pay bij ons nog steeds niet beschikbaar is, zal het ook nog wel even duren voordat de Apple Card bij ons beschikbaar komt. Mocht het wel zover komen: op dit moment is dit een credit card waarbij Apple samenwerkt met Goldman Sachs en Mastercard om een kaart aan te kunnen bieden die wereldwijd werkt, waarbij ook hier de privacy één van de peilers is bij de aanpak van Apple.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Apple-Card_iPhoneXS-Total-Balance_032519.jpg
Apple komt deze zomer met een eigen credit card (Upd.)


In principe werkt Apple Card zoals Apple Pay, het gebeurt allemaal op je iPhone met eventueel je Apple Watch erbij, voor nog meer gebruiksgemak. Maar als je toch een fysieke kaart nodig hebt dan levert Apple een titanium versie, waarop nauwelijks wat staat. Geen nummer op de voorkant, geen CVV-code op de achterkant, geen datum wanneer de kaart verloopt, zelfs een handtekening ontbreekt. Alles voor extra veiligheid, die data vindt je allemaal in de Wallet-app op je iPhone.

Apple Pay versus Apple Card

Opvallend is dat je bij het gebruik van Apple Pay twee procent cash-back krijgt, terwijl dit bij de Apple Card maar één procent is. Het ligt voor de hand dat er binnenkort in de VS vergelijkingen tussen de beiden zullen volgen. Meer informatie over de nieuwe Apple Card is te vinden in dit persbericht en deze pagina van Apple.

Mocht je in de VS wonen, daar zal deze kaart vanaf komende zomer beschikbaar zijn. Mocht je er gebruik van willen maken, ondanks alle mooie woorden van Apple is en blijft dit een credit card, rood staan kost dus een lieve duit. De percentages die daarbij berekend worden vind je hier, helemaal onderaan bij voetnoot 4.


Update: tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers gisteren werd ook verteld dat duizenden medewerkers bij Apple deze credit card al in gebruik hebben, en dat die komende maand ook voor het grote publiek in de VS beschikbaar zal zijn. Daarbij werd geen exacte datum gegeven.Maandelijks trekt MacFreak bijna 70.000 bezoekers, die hier gemiddeld 5 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; alle mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Apple komt deze zomer met een eigen credit card
reactie #1 geplaatst: 26 maart 2019 - 18:25
Die percentages zijn stevig, maar je moet een credit card dan ook nooit voor krediet gebruiken (als het even kan).

Dat Apple verder geen kosten voor wat dan ook rekent maakt deze kaart wel erg aantrekkelijk. Maar omdat we in NL nog niet eens Apple Pay hebben zal deze kaart ook nog wel even op zich laten wachten.

Binnenkort ook Apple Pay in Oostenrijk, worden wij echt de hekkensluiter van Europa?
geplaatst door: GeorgeM
antw: Apple komt deze zomer met een eigen credit card (Upd.)
reactie #2 geplaatst: 31 juli 2019 - 11:47
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: de Redactie