Nieuws, feedback en meer > Nieuwsberichten en reacties

Apple Music plotseling de goedkoopste van de betaalde abonnementen

(1/4) > >>

Robert:
Apple Music plotseling de goedkoopste van de betaalde abonnementenDe nieuwe AirPods en MacBook Pro modellen die gisteravond werden aangekondigd waren verwacht, maar Apple had ook verrassingen in petto. Eén daarvan is het nieuwe Voice-abonnement voor Apple Music, wat binnenkort in een aantal landen zal worden gelanceerd.

Dit abonnement kost maar $ 4,99 per maand, het goedkoopste abonnement van de grote concurrent Spotify kost het dubbele ($ 9,99). Amazon biedt in de VS een abonnement wat nog iets goedkoper is ($ 3,99), maar dat geldt alleen maar op één Echo device of Fire TV. Wanneer dit nieuwe Stem-abonnement gelanceerd wordt is nog niet bekend, het staat op dit moment aangegeven als ‘Coming soon’.

Apple Music plotseling de goedkoopste van de betaalde abonnementen
klik op de afbeelding voor een grotere versie
In het overzicht hierboven kan je zien wat er aan deze optie ontbreekt. Dat zijn ruimtelijke audio met Dolby Atmos, lossless audio, songteksten, de mogelijkheid om songs te kunnen downloaden om ze offline te kunnen beluisteren, zien waar je vrienden naar luisteren (en natuurlijk de extra mogelijkheden voor het familie-abonnement).

De landen waar deze optie binnenkort als eerste gelanceerd zal worden zijn:


* Australië
* Canada
* China
* Duitsland
* Frankrijk
* Hong Kong
* India
* Ierland
* Italië
* Japan
* Mexico
* Nieuw Zeeland
* Oostenrijk
* Spanje
* Taiwan
* het VK
* de VS
 Apple Music plotseling de goedkoopste van de betaalde abonnementen

Het is bijna zeker dat Spotify binnenkort ook met een vergelijkbare optie zal komen, maar nu heeft Apple de primeur voor het goedkoopste abonnement voor streaming-audio voor ‘normale’ klanten wat op al je devices gebruikt kan worden (er bestaat al een abonnement van Apple Music voor studenten wat € 4,99 per maand kost). #AppleMusic

Hydrarchos:
Het probleem (voor mij) van Apple Music is dat je het er wel mee eens moet zijn dat het mormel meteen je muziekcatalogus reorganiseert. Dat betekende twee jaar geleden, toen ik het uittestte, dat een deel van Mahlers Negende ineens kennelijk door Kanye West was geproduceerd. Spotify heeft allerlei problemen, maar bemoeizucht is er gelukkig niet een van.

Brinky:
Spotify free (met zijn beperkingen) is nog goedkoper ;) En wat meer gangbaar om lijsten te delen met anderen.

Timotheus:
Goedkoop … goedkoper … nóg goedkoper …

Denken jullie wel eens aan al die musici, tekstschrijvers enzovoort die op deze manier impliciet gedwongen worden hun geestelijk eigendom voor een habbekrats af te staan? En dat het overgrote deel van het geld dat in de muziekindustrie te verdienen valt, op deze manier op een stuk of drie hopen gescheten wordt, die toch al torenhoog zijn?

Ik heb zelf Spotify, en vind het tientje per maand dat ik daarvoor moet betalen al veel te weinig. Maar kennelijk moet het nog goedkoper.

Hoe dan ook, ik vind dat toejuichen van weggeefprijzen buitengewoon kortzichtig.

ardie:
Wat jij meer wilt betalen aan Spotify komt niet automatisch bij de maker terecht.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie