https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Apple Music: twee miljoen betalende klanten in twee weken
Twee weken geleden liet Eddy Cue tijdens een interview op toneel tijdens het South by Southwest festival vallen dat bij Apple Music de teller voor betalende klanten op dat moment op 38 miljoen stond.

Dat soort cijfers brengt hij natuurlijk niet voor niets naar buiten, Apple zit in een concurrentieslag met anders streaming diensten als Spotify, en je wilt het natuurlijk naar buiten brengen als het goed met jou gaat. Inmiddels zijn we twee weken verder en dit keer is het de Content Director van Apple in Frankrijk die in een tweet de wereld laat weten dat de teller inmiddels op 40 miljoen betalende klanten staat.


Tijdens dat SXSW interview zei Eddy Cue onder andere dit:

Citaat
The real opportunity for music — and it's not about Spotify or us or the labels, it's about artists — is how do they get their music to everyone around the world and how do they get compensated for that.

We both have to grow by significant amounts in order to get to the numbers which it should.

Het lijkt er op dat het met die groei wel goed zit, twee miljoen betalen klanten in evenveel weken is niet mis. De grootste concurrent Spotify had volgens deze site eind februari 159 miljoen gebruikers, waarvan 71 miljoen ervoor betaalden. Apple Music is dus nog steeds de kleinere speler, maar het lijkt er op dat Spotify op dit moment verslaat in de snelheid waarmee het groeit.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert