Apple heeft Magazines-app Texture overgenomen
geplaatst: 13 maart 2018 - 15:03
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/News-icoon.jpg
Apple heeft Magazines-app Texture overgenomen
Er zijn meerdere manieren om voordelig digitale magazines te lezen en je er op te abonneren. Als je dat in Nederland wilt doen dan kan dat bijvoorbeeld via Tijdschrift.nl en in België via Tijdschriftenwinkel.be.

In Noord Amerika is Texture een vergelijkbare service, daar kan je ongelimiteerd magazines lezen. De eerste zeven maanden gratis, daarna voor iets minder dan 10 dollar per maand ($ 9,99). Het is deze service die Apple nu heeft overgenomen, zoals in dit persbericht van Apple zelf te lezen is.De vraag lijkt nu vooral wat Apple van plan is hiermee, en vooral wat voor effect dat zal hebben op de al bestaande News-app voor iOS van Apple zelf. Zelf uitproberen van de de huidige app van Texture is jammer genoeg alleen maar weggelegd voor mensen met een account in de Amerikaanse App Store, bij ons wordt het (om begrijpelijke redenen) niet aangeboden.

Eddy Cue
Apple's Senior Vice President of Internet Software en Services Eddy Cue zei in het persbericht het volgende over de overname:

Citaat
We're excited Texture will join Apple, along with an impressive catalog of magazines from many of the world's leading publishers

We are committed to quality journalism from trusted sources and allowing magazines to keep producing beautifully designed and engaging stories for users.

Maar op South by Southwest (SXSW) zei hij iets meer, dat Lance Ulanov treffend samenvat in de tweet hieronder: Apple hoeft er geen geld aan te verdienen door advertenties, en kan dus veel onafhankelijker opereren en kiezen wat ze ons in de app aanbieden.


met dank aan forumlid 'VwVanFan', die dit nieuws als eerste meldde


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert