https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Campus2-icoon.jpg
Apple nog steeds leidend als meest betrouwbare merk
Apple vraagt veel voor de computers die het verkoopt, dus als gebruiker mag je er veel van verlangen. Dat geldt natuurlijk vooral voor de betrouwbaarheid, en hoe is dat beter te meten dan door te kijken hoe het scoort bij een reparatiebedrijf.

Als zo'n bedrijf bijhoudt hoeveel er gebeld wordt en hoeveel hulp en reparaties er nodig zijn voor alle modellen, dan is daar een goed beeld uit te halen van de betrouwbaarheid van een merk. Beter dan anekdotische ervaringen die op een forum te lezen zijn, ook omdat een forum nu eenmaal een plek is waar mensen met vragen en problemen komen. Daarom kijken we naar de net gepubliceerde cijfers van Rescuecom.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.RescueReliabilityReport120318.png
Apple nog steeds leidend als meest betrouwbare merk

(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

In het staatje hierboven is vooral de Reliability Score belangrijk: "Calculated percent of computers released on the market against the number of repair calls per brand" betekent dat er geen vertekening in zit als een computer simpelweg veel meer of minder verkocht wordt.

En juist in die score zien we waarschijnlijk de reden dat veel mensen die eenmaal een Mac gebruiken dat vaak blijven doen, mensen blijven nu eenmaal niet voor niets trouw aan een merk. Opvallend is dat Rescuecom Apple een A+ geeft, terwijl Samsung een A- ontvangt. Want in diezelfde Reliability Score zien we dat het Koreaanse merk een stuk lager scoort.

Waarschijnlijk is dat omdat het niet veel lager scoort bij de Computer Repair Share, daarbij gaat het over het aantal keer dat er voor een merk gebeld wordt ("Brands percentage share of calls into RESCUECOM 1-800-RESCUE-PC call center).


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert