Ook 'Zoek mijn vrienden' kan levens redden
geplaatst: 19 juni 2019 - 13:37
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FindMyFriends-icoon.png
Ook 'Zoek mijn vrienden' kan levens redden
Er zijn hier op MacFreak al vaker verhalen voorbij gekomen van gevallen waarbij een Apple device het leven van iemand redde. Bijvoorbeeld de levens van een moeder en kind door een Apple Watch, of een iPhone die op een bijzondere manier het leven van zijn eigenaar redde (en zelf het loodje legde).

Daarbij kan nu ook het verhaal van de 17-jarige Macy Smith wier auto in North Carolina op een natte weg slipte en drie keer over de kop gaand ruim zeven meter omlaag tuimelde. Toen haar dochter 's avonds laat nog steeds niet thuis was, en ook niet reageerde op SMS-jes en telefoontjes, keek haar moeder in Zoek mijn vrienden-app. Daar zag ze dat haar dochter veel te lang op één plek was, ging naar die locatie en belde daar meteen het alarmnummer.


Haar moeder herinnert zich nog het moment dat ze steeds dichterbij kwam, en plotseling de bandensporen zag, die al snel duidelijk maakten dat de auto van de weg was geraakt.

Citaat
I can't explain watching the GPS on my phone with my dot for my phone getting close to hers and then suddenly seeing the tire tracks.

Macy Smith zelf heeft een simpele wens, ze hoop dat alle ouders en teenagers elkaar zullen stimuleren om deze app te gebruiken:

Citaat
I just hope that all parents and teenagers will encourage their families to get this app.

Zoek mijn vrienden (Find My Friends) is een gratis app van Apple en natuurlijk te vinden in de App Store. Het werkt op alle iDevices, zolang daar maar minstens iOS 10.0 op staat.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.FindMyForMac.jpg
Ook 'Zoek mijn vrienden' kan levens redden


In iOS 13 zullen zowel Zoek mijn vrienden als Zoek mijn iPhone (Find My iPhone) in één app gecombineerd worden, die Find My gaat heten (de Nederlandse vertaling is nog niet bekend). Meer over die nieuwe app, en hoe Apple die slim laat samenwerken met andere iDevices, vind je in dit eerdere nieuwsbericht van MacFreak.Maandelijks trekt MacFreak meer dan 80.000 bezoekers, die hier gemiddeld bijna 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Ook 'Zoek mijn vrienden' kan levens redden
reactie #1 geplaatst: 19 juni 2019 - 22:21
Zal je kind net met haar nieuw bakke liefje op ontdekkingsreis zijn, staat jij in eens voor hun neus...

Werkt find my ook zonder internet/ 4g abo? Omdat het ook werkt als het toestel uitstaat. Ik neem aan dat het minder gedetailleerd werkt zonder 4g abo?
geplaatst door: Jurriaan
SE iOS 13 | Air2 iPadOS | iMac 24” ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380
antw: Ook 'Zoek mijn vrienden' kan levens redden
reactie #2 geplaatst: 20 juni 2019 - 14:05
Natuurlijk kan deze technologie mensenlevens redden, maar er zit ook een behoorlijk eng privacy-element aan vast.
Het doet me denken aan de Black Mirror aflevering 'Arkangel', waarin een overbezorgde moeder haar dochtertje laat 'chippen' zodat ze haar overal kan volgen, inclusief live-video en het uitlezen van stress-levels op afstand.
En toen dochterlief ging puberen en met vriendjes en drugs ging experimenteren, ging het goed mis ... .
geplaatst door: Hildo
Show me a man who loves football and nine times out of ten you'll be pointing at a really bad shag. (Julie Burchill)
antw: Ook 'Zoek mijn vrienden' kan levens redden
reactie #3 geplaatst: 20 juni 2019 - 14:37
Het idee dat een dochter vriendjes gaat krijgen en dat deze puistenkoppen maar al te graag op je dochter willen experimenteren wat ze allemaal op de Xhamster zien gebeuren ..... volgens is dat ook geen prettig gevoel, voor geen enkele ouder. Met, zonder, of wat voor chip en tracking-controle dan ook.
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd