Nieuws, feedback en meer > Nieuwsberichten en reacties

Nog meer opties om je batterij te sparen in iOS 18

(1/2) > >>

Robert:
Nog meer opties om je batterij te sparen in iOS 18In september vorig jaar kon je hier op MacFreak lezen dat het mogelijk is om de batterij in alle iPhone 15 modellen te begrenzen op 80 procent, en pas naar de volle 100 procent te gaan als dat echt nodig is. Want lang aan de lader op 100 procent is niet zo goed voor oplaadbare batterijen.

Door deze instelling zal de oplaadbare batterij in deze iPhones dan waarschijnlijk ook langer meegaan voordat deze vervangen moet worden.

Nog meer opties om je batterij te sparen in iOS 18
klik of tap voor een grotere versie
In iOS 18 gaat Apple nog een stap verder, hierin is het mogelijk om naast 80 procent ook te kiezen voor 85, 90 en 95 procent. Mocht jouw iPhone erg intensief gebruikt worden en je niet het risico lopen dat je met 80 procent lading op weg moet, dan zou je bijvoorbeeld voor 95 procent kunnen kiezen.

iOS 18 informeert je via notificaties over deze instelling, maar dat is natuurlijk ook gewoon te vinden in Instellingen → Batterij → Batterijconditie en opladen.

Wil je meer informatie over dit onderwerp, in dit uitgebreide artikel over dit onderwerp van Apple Support zelf kan je dan je hart ophalen.


whaha:
Mooie aanpassing.
Overigens vind ik het super fijn dat ik mijn telefoon kan instellen dat ie slechts oplaadt tot 80%. Je kunt het apparaat dan zonder 'slijtage' aan de lader hangen en bijvoorbeeld je muziek synchroniseren met je computer.
Het is voor mij een van de laatste zetjes geweest om een iPhone 15 te kopen.
Dat de accu van mijn apparaat 1000 keer opgeladen kan worden voordat ie echt achteruit gaat, vind ik ook erg tof.

Dit is natuurlijk niet alleen qua duurzaamheid gaaf, maar ook financieel, want een accu is het momenteel nog een van de meer kwetsbare onderdelen van een iPhone bij normaal gebruik.

anraadts:
Inderdaad een goede zaak dit.

Heb op dit moment nog een 13 Pro, maar ik merk dat ik langzaamaan steeds meer richting een 15 Pro 'geduwd' wordt.  ;)

puk1980:

--- Citaat van: whaha, 13 juni 2024 - 13:37 ---Dit is natuurlijk niet alleen qua duurzaamheid gaaf, maar ook financieel, want een accu is het momenteel nog een van de meer kwetsbare onderdelen van een iPhone bij normaal gebruik.

--- Einde van citaat ---
De accu een van de meer kwetsbare onderdelen (bij normaal gebruik)?

Ik heb nog nóóit een kapotte iPhone accu gehad (wel eentje die het minder lang volhoudt na een aantal jaar, uiteraard).

Ik denk dat het scherm een kwetsbaarder onderdeel van de iPhone is....  :cool:

whaha:
Ik vroeg me al af of ik bij 'normaal gebruik' moest melden dat je 'm dan dus niet laat vallen.

Een accu is het enige onderdeel dat áltijd slijt. De andere onderdelen van een iPhone kunnen nog vele jaren na het vervangen van een accu gebruikt worden. Mijn iPhones gaan pas echt slecht werken wanneer de accu moeilijk gaat doen.
Ik heb nog nooit een iPhone gehad die om een andere reden moeilijk ging doen.

Ja, ik weet het. Anekdotisch bewijs.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie