https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Campus2-icoon.jpg
Tim Cook: Apple koopt regelmatig andere bedrijven
Dat Apple regelmatig andere bedrijven overneemt is bekend, als die overnames de moeite van het vermelden waard zijn komen ze hier in het nieuws voorbij. Minder bekend is dat Apple veel vaker bedrijven en bedrijfjes opslokt, iets waar Tim Cook het over heeft in het interview met CNBC.

Daarin vertelt hij bijvoorbeeld dat alleen al in de afgelopen zes maanden Apple ergens tussen de 20 en 25 bedrijven heeft overgenomen. Apple brengt daar niets over naar buiten omdat de meesten klein zijn, die overnames gaan vaak over het aantrekken van talentvolle mensen, maar ook voor patenten en dergelijke (“intellectual property”). Apple kan dit makkelijk doen, inmiddels heeft het maar liefst 225,4 miljard dollar op de bankrekening staan, en doet daar graag wat mee.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.OneMoreThing-TimCook.jpg
Tim Cook: Apple koopt regelmatig andere bedrijven


Tim Cook:

Citaat
If we have money left over, we look to see what else we [can] do. We acquire everything that we need that can fit and has a strategic purpose to it. And so we acquire a company on average, every two to three weeks.

Bij sommige van die overnames is wel duidelijk een oorzaak en gevolg te zien, zo leidde de overname van het platform voor abonnementen op magazines Texture vorig jaar tot het recent gestarte News+ (later dit jaar waarschijnlijk bij ons).

De allergrootste overname die Apple tot nu toe deed was toen Beats werd ingelijfd en onder andere leidde tot Apple Music. Daarbij zorgde die overname voor veel synergie, er kwam meer nadruk op geluid bij Apple en in de lijn van Beats zitten inmiddels een aantal opties waar we dezelfde Apple-processors zien als bijvoorbeeld in de AirPods.


met dank aan forumlid ‘Nicodemus’, die dit nieuws als eerste melddeMaandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
Laatst bewerkt op: 7 mei 2019 - 10:14 door Nicodemus
geplaatst door: Robert