Apple test Touch en Face ID voor iCloud
geplaatst: 8 juli 2019 - 09:41
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TouchID-icoon.jpg
Apple test Touch en Face ID voor iCloud
Heb je een iDevice of Mac met Touch of Face ID dan weet je allang hoe makkelijk het is om daarmee op site in te loggen. Als er gevraagd wordt om de inlognaam en wachtwoord hoef je alleen maar je vinger op de sensor te leggen, of naar je scherm te kijken, en je bent al aan het inloggen.

Apple wil dit proces voor iCloud.com kennelijk nog verder verbeteren, in de nieuwe beta-versie van iOS 13, iPadOS 13 en macOS 10.15 Catalina zit de optie om dat nog sneller, en mogelijk ook veiliger te maken. Als jij één van deze beta-versies in gebruik hebt en je gaat naar beta.icloud.com dan krijg je  meteen de vraag te zien of je daar wilt inloggen met je Apple ID. Hieronder is dit te zien op een iPhone Xs Max met Face ID.

https://i0.wp.com/9to5mac.com/wp-content/uploads/sites/6/2019/07/icloud-sign-in.jpg
Apple test Touch en Face ID voor iCloud

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Hierbij gaat het Apple vast niet alleen om gebruiksgemak, maar ook veiligheid. Op het moment dat een inlognaam en wachtwoord ingevuld worden kunnen niet alleen mensen om je heen meekijken, mogelijk dat apps dat ook doen, of op zijn minst proberen te doen.Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert
antw: Apple test Touch en Face ID voor iCloud
reactie #1 geplaatst: 10 juli 2019 - 20:32
Inloggen werkt maar daarna kom ik niet verder dan een draaiende rader
geplaatst door: A Henket