Apple Watch kan last hebben van de zomertijd
geplaatst: 8 oktober 2018 - 07:27
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch4-icoon.jpg
Apple Watch kan last hebben van de zomertijd
In het verleden hebben we al vaker gezien dat de overgang naar zomer- of wintertijd een achilleshiel is bij Apple. Dit keer blijkt het in watchOS 5 goed mis te kunnen gaan, waardoor een Apple Watch vastloopt, en bij opnieuw opstarten dat onmiddellijk weer doet.

De problemen komen naar voren op het zuidelijk halfrond, het zijn vooral Australiƫrs die zich melden want daar is de zomertijd net ingegaan. In dit draadje op Reddit blijkt dat het probleem waarschijnlijk ontstaat doordat als Apple Watch activiteiten wil laten zien, maar daar plotseling een uur bij tekort komt. Met name mensen die de Infograph wijzerplaat (Watch Face) hebben gekozen en daarbij de complicatie die je activiteit in detail laat zien hebben gekozen zijn de klos.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatchInfographWatchFaceActivity.jpg
Apple Watch kan last hebben van de zomertijd


Mocht je last hebben van dit probleem, de oplossing op dit moment is er eerst voor zorgen dat je Apple Watch ondanks het steeds opnieuw opstarten voldoende opgeladen is. Daarna ga je naar de Apple Watch app op je iPhone en kies je daar een wijzerplaat die helemaal geen activiteit laat zien. Je Apple Watch zou nu de vertrouwde groene animatie moeten laten zien dat hij aan het laden is, en als die batterij voldoende opgeladen is zou je Apple Watch weer gewoon te gebruiken moeten zijn.

De kans dat wij hier last van gaan krijgen is erg klein, net zoals in het verleden zal Apple ongetwijfeld ervoor zorgen dat dit probleem in een toekomstige update opgelost zal gaan worden. En alleen de dag waarop de overgang van winter- naar zomertijd valt geeft een probleem, de dag daarna kan je weer willekeurig welke wijzerplaat kiezen.


met dank aan forumlid 'VwVanFan', die dit nieuws als eerste meldde


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: Apple Watch kan last hebben van de zomertijd
reactie #1 geplaatst: 8 oktober 2018 - 20:41
Een horloge die moeite heeft met de tijd... Moet niet gekker worden.

Verder heeft Apple een bijzonder slechte reputatie wanneer het gaat om zomer- en wintertijd. Allemachtig wat een gepruts voor zo'n basale functie.
geplaatst door: Sypie
antw: Apple Watch kan last hebben van de zomertijd
reactie #2 geplaatst: 8 oktober 2018 - 20:54
Nog gekker... de eerste generatie had precies dezelfde bug, jaren geleden.
geplaatst door: Shmoo
antw: Apple Watch kan last hebben van de zomertijd
reactie #3 geplaatst: 9 oktober 2018 - 17:08
Misschien dat een gezegde over ezels en stenen hier van toepassing is?  ;)
geplaatst door: GeorgeM