geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BigSur-icoon.jpg
Ondersteuning voor stereo-paar HomePods in macOS 11.3 beta
Heb je meerdere HomePods dan kan je er twee  koppelen als stereo-paar. Op die manier kan je die aansturen met een iPhone, iPod touch, iPad of Apple TV. Maar vreemd genoeg werkt dat niet vanaf een Mac, daarmee kan je standaard geluid maar naar één HomePod tegelijk sturen.

Maar Apple gaat daar verandering in brengen: in de eerste beta-versie van macOS 11.3 Big Sur is deze optie voor het eerst voor de Mac verschenen. Daarbij gaat het trouwens wel echt om een beta-versie, want in de parktijk werkt het allemaal nog niet zoals het zou moeten. Maar het is goed om te zien dat Apple hier nu eindelijk meer bezig is. Dat eindelijk staat daar niet voor niets, want terwijl alle andere eerdere genoemde devices al sinds juni 2018 AirPlay 2 ondersteunen moeten we het op de Mac nog steeds met AirPlay 1 doen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomePodStereoPairMac.jpg
Ondersteuning voor stereo-paar HomePods in macOS 11.3 beta

klik op de afbeelding voor een grotere versie

AirFoil

In de eerste alinea van dit nieuwsbericht staat trouwens niet voor niets het woord ‘standaard’. Want het is wel mogelijk om met een Mac meerdere HomePods aan te sturen, waaronder ook stereo-paren. Dat kan met AirFoil, een uitstekende app van Rogue Amoeba, de specialisten op het gebied van audio-software voor de Mac. Die app kost 36 dollar, net geen 30 euro.

Rogue Amoeba maakt ook een app om AirFoil mee te besturen vanaf een iPhone, iPad, andere Mac, Windows of Android. Die app is gratis, en hier te vinden.

Ik heb zelf AirFoil al een tijd in gebruik om zowel een stereopaar als meerdere HomePods aan te sturen, en ben er erg enthousiast over. Een aanrader dus.
 #BigSur #Beta