https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro-TouchBar2016.jpg
Backups maken nog belangrijker bij 2018 MacBook Pro
Sinds Apple in oktober van 2007 OS X 10.5 Leopard uitbracht met daarin Time Machine hebben we kunnen zien dat het maken van backups min of meer standaard is geworden, onder andere omdat Apple het zo ontzettend makkelijk heeft gemaakt.

Dat maken  van een backup wordt nog een stuk belangrijker als je een MacBook Pro 2018 hebt. Want waar de twee voorgaande modellen nog een aansluiting hadden waarmee bij een complete crash de data vaak nog van de SSD gered kon worden door medewerkers van Apple, is die aansluiting op de nieuwe modellen met Touch Bar helemaal verdwenen.

http:///modules/news/images/zArt.AppleCustomerDataMigrationToolConnector.jpg
Backups maken nog belangrijker bij 2018 MacBook Pro

De aansluiting op een MacBook Pro 2016

De reden voor het laten vallen van deze aansluiting is mogelijk dezelfde als het toevoegen van de T2 processor: veiligheid van data. Want in theorie zou de T2 chip met zo'n aansluiting waarschijnlijk gepasseerd kunnen worden, wat de effectiviteit van die chip dus mogelijk teniet zou doen.

Gebruik je al FileVault om je data zoveel mogelijk te beschermen, dan is het natuurlijk ook een goed idee om bij maken van je backups te kiezen om die ook te versleutelen. Op deze pagina vind je de uitleg over het versleutelen van backups, meer uitleg over FileVault vind je hier.

https://support.apple.com/library/content/dam/edam/applecare/images/nl_NL/osx/osx-elcapitan-security-privacy-filevault.png
Backups maken nog belangrijker bij 2018 MacBook ProHet nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: Backups maken nog belangrijker bij 2018 MacBook Pro
reactie #1 geplaatst: 23 juli 2018 - 16:49
Nou, doe mij dan maar zo'n handige Time Capsule! Oh nee...
geplaatst door: Backspin
apple certified system administrator - http://www.backspin.nl
antw: Backups maken nog belangrijker bij 2018 MacBook Pro
reactie #2 geplaatst: 24 juli 2018 - 02:20
Ik vind het gewoon rotzakkerij, zoals Louis Rossmann zegt:

de Mac ontwerpers bij Apple lijken stilaan wellicht trolls:Met dank aan forumlid "Boni",
die dit voor de eerste keer meldde.

https://www.macfreak.nl/nieuwsberichten/heeft-het-allerduurste-model-macbook-pro-een-warmteprobleem/msg393844/?topicseen#new


geplaatst door: HEXDIY
If it ain't broke, don't fix it!