BBEdit is weer terug in de Mac App Store
geplaatst: 5 april 2019 - 11:57
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BBEdit-11-icoon.jpg
BBEdit is weer terug in de Mac App Store
Toen Apple in 2011 de Mac App Store voor het eerst lanceerde was één van de eerste apps daarin BBEdit. Een app met een lange historie, de allereerste versie van dit veelzijdige programma werd al in 1992 uitgebracht. Het BB in de naam staat trouwens voor Bare Bones, dus zonder enige opsmuk.

Maar met het uitbrengen van iOS 12 en macOS 10.14 Mojave heeft Apple laten zien dat er in  Cupertino veel aandacht is voor deze Stores en dat ze daar hard hun best doen om aan de wensen van ontwikkelaars tegemoet te komen. Die klachten waren vooral dat het proces voor updates te traag werkte en dat het commercieel geen haalbaar model was. Kennelijk is dat voldoende aangepast, want BBEdit is nu weer terug in de Mac App Store.


In de video hierboven zie je Rich Siegel, de man achter de allereerste versie van BBEdit in 1992 en die nog altijd bij het bedrijf werkzaam is.

Abonnement of een licentie?

Omdat Apple nog steeds geen betaalde upgrades ondersteunt in de App Stores heeft ook BBEdit daar gekozen voor een abonnement. Dat abonnement kost $ 39,99 per jaar en $ 3,99 per maand in de VS, de prijzen bij ons in Euro zullen daar waarschijnlijk dichtbij liggen.

Voor alle vragen over BBEdit in de Mac App Store kan je terecht in deze FAQ de release notes van de meest recente versie (12.6.3) zijn hier te vinden.

Mocht je liever geen abonnement willen, je kan ook nog altijd een licentie voor BBEdit kopen, bijvoorbeeld via de online store van Bare Bones Software zelf.Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: BBEdit is weer terug in de Mac App Store
reactie #1 geplaatst: 6 april 2019 - 13:23
Gisteren weer eens geïnstalleerd. Had nog een licentie.

Doet nu wel een beetje gedateerd aan. De interface is zó bare bones dat-ie bijna weer modern is.
Mis zaken als emmet en live server.

Hou het maar bij Visual Studio Code en wacht af waar Panic mee gaat komen.
geplaatst door: iRenaissance

geblokkeerd