https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Mojave-icoon.jpg
Safari 14.0 en Mojave 2020-005 Security Update zijn ingetrokken (Upd.)
De uitrol van alle recente updates voor alle besturingssystemen is een compliment waard, er zijn tot nu toe alleen maar relatief kleine bugs gevonden. Maar bij de andere updates ging jammer genoeg wel het een en ander mis, en dat bleek sommige mensen stevig in de problemen te brengen.

Dat is bij Apple inmiddels kennelijk ook doorgedrongen, en als reactie zijn er op dit moment zowel Safari 14.0 en Mojave 2020-005 Security Update teruggetrokken, zoals op de downloads-pagina voor macOS te zien is. Opvallend genoeg staat de Beveiligingsupdate 2020-005 voor High Sierra daar nog wel, terwijl er ook mensen zijn die daar problemen mee hadden. Misschien dat in dat geval het terugtrekken van de nieuwe versie van Safari voldoende was?

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleDownloadsMacOS.jpg
Safari 14.0 en Mojave 2020-005 Security Update zijn ingetrokken (Upd.)


Ook kan je zien dat zowel de ‘gewone’ als de Combo Update van 10.15.7 allebei nog steeds wel beschikbaar zijn. Ook daar zijn problemen mee gemeld, waarvoor je hier oplossingen kan vinden. Mogelijk dat het daarbij toch vooral om problemen met iCloud gaat, daarmee is op dit moment ook van alles aan de hand.

Het ligt voor de hand dat we in de komende dagen nieuwe versies van zowel Safari 14.0 als de Mojave 2020-005 Security Update zullen zien verschijnen. Als het zover is dan is dan is dat natuurlijk ook hier op MacFreak te lezen.


met dank aan forumlid ‘boiing’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum


Update: inmiddels heeft Apple de macOS Mojave 10.14.6 Supplemental Update met Safari 14.0 op de servers staan, meer daarover in dit nieuwsbericht.


geplaatst door: Robert
"De uitrol van alle recente updates voor alle besturingssystemen is een compliment waard"

De eerste zin zegt al veel. Tegenwoordig delen we complimenten uit wanneer het wel goed gaat. Een aantal jaar geleden was dat vanzelfsprekend. Helaas andere tijden. Ik ga weer proberen mijn iMac aan het werk te krijgen...

geplaatst door: Brinky
@Brinky: die zin staat er voor de context, Apple brengt tegenwoordig veel meer besturingssystemen uit dan in het verleden.

Zo kan ik me bijvoorbeeld herinneren dat ooit een nieuwe versie van Mac OS X alle data op aangesloten Firewire schijven verwijderde, en dat op een moment dat Apple maar een nieuwe versie voor één besturingssysteem uitbracht.
geplaatst door: Robert
Klopt dat was ook geen compliment waard.

Overigens ook geen compliment de voortdurende herstarts van mijn Apple Watch 3 met het nieuwe os.
geplaatst door: Brinky
Gelukkig geen problemen hier met iOS en tvOS 14.0.1...
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
Safari 14 is onder Catalina nou ook niet echt je het (weet niet precies wat het is, maar duidelijk meer strandballen...)
geplaatst door: Spooter
UPDATE:

Apple heeft een oplossing klaar staan voor bovenstaand probleem (ook hier eerder besproken). Security Update 2020-005 voor Mojave is opnieuw uitgebracht en er is nu een 'Supplemental update' beschikbaar als je Mojave draait. In die laatste zit Safari 14 en het hoort alle eerdere problemen op te lossen. Als ik het goed heb gelezen maakt het niet uit wat je al eerder had geïnstalleerd, in alle gevallen hoort dit te werken.

Alle details worden uitgebreid besproken op deze pagina van Mr. Macintosh:

https://mrmacintosh.com/10-14-6-supplemental-update-safari-14-released-to-fix-previous-issues/

Citaat
Wow… what a week. After breaking this story on Sunday, many mainstream Apple websites started to pick up on this. ... With that said, I think Apple handled this pretty good. They might have taken a bit to pull the update, but they came out with a fix only one day later!
geplaatst door: boiing
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: de Redactie