https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iTunes_12_Icoon.jpg
Binnenkort overal gehuurde films bekijken met iTunes 12.6
Apple kwam met veel aankondigingen deze week, maar tussendoor kwam er ook nog een update voor een app voor de Mac voorbij: iTunes 12.6. In deze versie kan je voortaan films huren en die vervolgens op al je apparaten bekijken.

Tenminste, als iOS 10.3 en tvOS 10.2 uit zullen komen, dat Apple deze versie van iTunes nu uitbrengt maakt het waarschijnlijk dat de beta-fase van die andere besturingssystemen bijna voorbij is.

Gehuurde films op al je apparaten bekijken

Als je regelmatig films huurt via iTunes dan zal deze update erg welkom zijn. Tot nu toe kan je zo'n film alleen bekijken op het apparaat waar je die had gehuurd, met iTunes 12.6 (en de andere updates die binnenkort verricht worden) maakt dat voortaan niet meer uit. Je huurt ze dus op één apparaat, en bekijkt de film daarna op het apparaat van jouw keuze.

Deze oplossing is eigenlijk zo voor de hand liggend voor Apple, dat je je misschien afvraagt waarom die er niet veel eerder was. Het antwoord is waarschijnlijk, zoals zo vaak bij films, dat het hierbij om een rechten-kwestie gaat.iTunes 12.6

Dit is de hoofdmoot van de iTunes 12.6 update, er zitten ook nog een aantal kleine verbeteringen in de app zelf, die Apple niet specifiek noemt, en verbeteringen in de prestaties. Deze update lijkt dan ook de moeite voor iedereen die geen films via iTunes huurt.

iTunes 12.6 is naar binnen te halen via de Mac App Store, als je die opent en rechtsboven op "Updates" klikt dan zou deze update vanzelf moeten verschijnen (als je Mac die nog niet gemeld heeft).

Verschijnt deze update daar nog niet, dan kan je deze update ook vinden op deze pagina van Apple.


geplaatst door: Robert