https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Code prototype nieuwe Apple TV gevonden in iOS 13.4 beta
De beta-versie van iOS 13.4 maakt duidelijk dat daarin veel nieuwe dingen zullen zitten, maar er worden ook dingen in aangetroffen die alleen maar zijdelings met iOS zelf te maken hebben. Een voorbeeld daarvan is de ontdekte code voor een nieuwe Apple TV.

De huidige Apple TV HD heeft als code J42d en voor de Apple TV 4K is dat J105a. De code die in de beta-versie van iOS 13.4 voorkomt is T1125, waarbij de letter T aanduidt dat het gaat om een intern model. Waarschijnlijk is dat een prototype, en dus mogelijk een voorbode voor een opvolger van de Apple TV 4K. Die werd in september 2017 uitgebracht, een nieuwe versie lijkt dan ook beslist geen luxe.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTV-KanalenChannels.jpg
Code prototype nieuwe Apple TV gevonden in iOS 13.4 beta


Waarschijnlijk is de resolutie van dit prototype nog steeds 4K, maar is de processor wel een stuk sneller. Omdat er aan de arm64e architectuur gerefereerd wordt is het waarschijnlijk een A12 of een A13 Bionic.

Apple Arcade

Er is een simpele reden te bedenken voor een update van de Apple TV met een snellere chip: Apple Arcade. Apple heeft hiermee duidelijk gemaakt gaming eindelijk echt serieus op te pakken, en het lijkt er op dat het een groot succes is. Maar dan wil je natuurlijk niet dat er ergens in de line-up hardware zit die de ontwikkeling van complexere games tegenhoudt.

In de Apple TV 4K zit een A10X Fusion processor, dezelfde chip die ook in de iPhone 7 te vinden is. Een update daarvan lijkt dan ook beslist geen overbodige luxe.


met dank aan forumlid ‘Mac OS X’, die dit nieuws als eerste melddea #iOS #AppleTV
geplaatst door: Robert
antw: Code prototype nieuwe Apple TV gevonden in iOS 13.4 beta
reactie #1 geplaatst: 7 februari 2020 - 18:14
Goed om te horen! Tot nu toe voldoet de Apple TV 3 hier nog prima, maar als ik MacFrankie mag geloven mis ik toch wel het een en ander tov de 4de generatie uitvoeringen.  :wink:
geplaatst door: puk1980
επιτέλους το κατάλαβα
antw: Code prototype nieuwe Apple TV gevonden in iOS 13.4 beta
reactie #2 geplaatst: 7 februari 2020 - 18:29
Met de ATV3 mis je zelfs zaken die met de ATV2 wel kunnen: Infuse (een oude versie 2 weliswaar) erop kunnen installeren!

Ik kan je van harte een ATV4(K) aanbevelen, maar misschien even op de ATV5 (of hoe hij dan ook heet) wachten... Misschien niet voor de ATV5, maar voor een lager geprijsde 4K.
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!