Nieuwe 9,7-inch iPad vergeleken met de iPad Pro
geplaatst: 13 april 2018 - 15:38
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPad-9,7-inch-2018-icoon.jpg
Nieuwe 9,7-inch iPad vergeleken met de iPad Pro
Sinds de introductie van de nieuwe 9,7-inch iPad is er een veel goedkopere iPad die ook met de Apple Pencil werkt, tot nu toe kon dat alleen maar met een iPad Pro.

Op het eerste gezicht zou je kunnen denken dat Apple hiermee de iPad Pro uit de markt prijst, maar in Cupertino zijn ze natuurlijk ook niet gek. Want de iPad Pro heeft nog steeds een aantal belangrijke voordelen, waardoor die voor de serieuze professioneel waarschijnlijk nog steeds de keuze zal zijn, terwijl de nieuwe 9,7-inch iPad ook duidelijk een doelgroep heeft.


De korte samenvatting is dat het Pro in de iPad Pro er niet voor niets staat, en dat de nieuwe 9,7-inch iPad niet voor niets tijdens een educatief event werd geïntroduceerd. Want voor kinderen die erop willen tekenen en voor aantekeningen maken is het een prima optie, maar voor echt exact tekenen en bijbehorende kleurweergave heb je toch nog steeds een iPad Pro nodig. Hieronder vind je de belangrijkste nadelen van de 9,7-inch iPad ten opzichte van de iPad Pro.

Het scherm is niet gelamineerd

Het scherm is niet gelamineerd, waardoor de afstand tussen scherm en digitiser daaronder groter is. Bij de iPad Pro zijn die twee als het ware versmolten, waardoor er nauwelijks afstand is tussen het contactpunt van de Apple Pencil en de digitiser. Dat betekent dat het lijntje niet direct onder de Apple Pencil getrokken wordt, niet ideaal voor tekenen, zeker als dat erg precies moet zijn.De nieuwe iPad heeft geen ProMotion. De iPad Pro heeft daardoor onder andere een refresh rate van het beeld van 120Hz, twee keer zo hoog als de nieuwe iPad. Mede hierdoor volgt een lijn die je trekt de Apple Pencil minder accuraat op de nieuwe iPad, de zogenaamde 'lag'.Geen coating tegen reflecties

De nieuwe iPad heeft geen coating tegen reflecties, in sommige situaties kan dat vervelend zijn, vooral buiten zal je de helderheid eerder omhoog moeten zetten om het beeld nog goed te zien.

Dat laatste kan natuurlijk een negatief effect hebben hoe lang je er mee kan werken voordat je deze nieuwe iPad weer met het lichtnet moet verbinden.Oudere versie Touch ID

Dit is waarschijnlijk alleen een nadeel als je de recentere versie van Touch ID gewend bent. De nieuwe iPad heeft daarvan de eerste generatie, en die is duidelijk trager dan de nieuwere versie. Ben je nog niet aan de nieuwere versie gewend, dan is dit waarschijnlijk geen punt, of geen groot punt.Oude selfie camera

Apple heeft duidelijk bespaard op de camera aan de voorkant van de nieuwe iPad, die moet het met een 1,2-megapixel sensor doen die filmend niet verder komt dan video met een 720p resolutie. De camera aan de achterkant is een stuk beter, en heeft een resolutie van 8 megapixel.Oudere technologie voor het scherm

Terwijl veel nieuwe iDevices een P3 kleuromvang weer kunnen geven, wat zorgt voor intensere en tegelijkertijd accuratere kleuren. Het scherm van de nieuwe iPad maakte zijn debuut in de iPad 3, een model dat in 2012 werd geïntroduceerd. Als kleur beoordelen niet al te belangrijk is mogelijk geen bezwaar, als dat wel het het geval is dan zal het weer de iPad Pro zijn die de juiste keuze is.Meer informatie kan je vinden op de pagina's van Apple voor de nieuwe 9,7-inch iPad en die van de iPad Pro modellen of op deze pagina van AppleInsider, waarvan we ook hier het beeldmateriaal van hebben gebruikt.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: Nieuwe 9,7-inch iPad vergeleken met de iPad Pro
reactie #1 geplaatst: 13 april 2018 - 18:23
360,- vs 738,-  .... Hmmm ik zie ineens veel minder nadelen!

geplaatst door: Shmoo
antw: Nieuwe 9,7-inch iPad vergeleken met de iPad Pro
reactie #2 geplaatst: 13 april 2018 - 18:35
Vreemd artikel. Hoe kun je iets positiefs naar het negatieve draaien?

De iPad 2018 is een fantastisch apparaat, en voor z'n geld is-ie superfantastisch! Dat de iPad Pro beter is, is voor mij een open deur.
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: Nieuwe 9,7-inch iPad vergeleken met de iPad Pro
reactie #3 geplaatst: 13 april 2018 - 20:37
@ MacFrankie: ik denk dat de titel het bericht teveel beïnvloedde, die is nu aangepast (was: "De nadelen van de nieuwe 9,7-inch iPad op een rij").

Ik denk dat het vergelijk wel goed is om het vergelijk te maken, want ik merk dat meerdere mensen om me heen zich afvroegen wat het verschil tussen de nieuwe iPad en een iPad Pro eigenlijk is, en waarom er zo'n prijsverschil tussen die twee is.
geplaatst door: Robert
antw: Nieuwe 9,7-inch iPad vergeleken met de iPad Pro
reactie #4 geplaatst: 13 april 2018 - 20:45
Een goed geredigeerd en daardoor duidelijk artikel.
Ik denk dat deze iPad vanwege de prijs niet alleen zeer geschikt is voor het onderwijs maar ook voor de bedrijfswereld: Vrijwel dezelfde functionaliteit tegen een acceptabele prijs.
geplaatst door: peerzwart
antw: Nieuwe 9,7-inch iPad vergeleken met de iPad Pro
reactie #5 geplaatst: 13 april 2018 - 22:40
Het artikel is duidelijk, en het is ook waar. De titel was alleen negatief. Nu, met nieuwe titel, is het helemaal goed.

Ik heb een iPad 3, die doet het nog steeds erg goed, het scherm is nog goed, de accu ook, alleen de processor en het geheugen kunnen de nieuwste software niet meer aan. Dat apparaat met up to date hardware, dat volstaat voor 90% van de huidige iPad gebruikers.
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!