De originele bron van de McIntosh staat te koop
geplaatst: 5 november 2018 - 11:53
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
De originele bron van de McIntosh staat te koop
In 1811 vond John McIntosh op de grond bij zijn boerderij een appel die zo goed beviel dat hij en zijn vrouw besloten daarop in te zetten. Vier jaar later werd deze appel voor het eerst verkocht, in 1870 leidde dat tot een industriële aanpak en sinds 1900 is het een algemeen bekende appel in Noord Amerika.

Bij Apple was het interface expert Jef Raskin die één van de grondleggers was van wat we nu de Mac noemen, en hij is ook degene die de naam MacIntosh bedacht. Voor een aangepaste spelling van de naam werd gekozen om ervoor te zorgen dat de naam zich onderscheidde van McIntosh Labs, een bekend bedrijf in high-end audio dat al sinds 1949 bestaat, en toen al algemeen bekend was. Apple probeerde MacIntosh in 1982 vast te leggen, maar dat lukte pas een jaar later omdat zowel de appel-fabrikant als McIntosh Labs zich verzetten.

https://ichef.bbci.co.uk/news/660/cpsprodpb/5C24/production/_103788532_farm2.jpg
De originele bron van de McIntosh staat te koop


De boerderij en het land van John McIntosh staan nu te koop, de vraagprijs is 875.000 Canadese dollar (ruim 586.000 euro). Maar zowel de boerderij als het land zijn al een jaar niet meer onderhouden, en aan de foto hierboven kan je zien dat het vooral een project zal zijn voor iemand die geen bezwaar heeft tegen een hoop werk.

Er groeien nog appels op het land dat ooit van John McIntosh en zijn vouw was, maar de bomen worden al een tijd niet meer onderhouden en op dit moment liggen er erg veel appels te rotten op de grond.

Citaat
Today, the McIntosh red apple trees go unpruned and unpicked, with hundreds of kilograms of fruit rotting on the ground. Some have disappeared in wild overgrowth, along with pear and plum and walnut counterparts, as the orchard slowly returns to bush

Er staat nog wel een plaquette waardoor die duidelijk maakt dat het hier om een bijzondere plek gaat.

https://ichef.bbci.co.uk/news/624/cpsprodpb/14A6C/production/_103788548_mctinoshsign.jpg
De originele bron van de McIntosh staat te koopHet nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: De originele bron van de McIntosh staat te koop
reactie #1 geplaatst: 5 november 2018 - 12:22
Hmmm, ziet er wel uit als een potentieel schuurtje waar weer een leuke 'startup' zou kunnen plaatsvinden! ;-)
geplaatst door: DirkDiggler