De smartphone verandert onze lichamen
geplaatst: 20 mei 2019 - 13:18
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXsLineup-icoon.jpg
De smartphone verandert onze lichamen
Na miljoenen jaren evolutie lijkt het er op dat de smartphone in ruim 10 jaar zorgt voor een evolutie de andere kant op. Daarbij zouden het op dit moment onze vingers en duimen zijn die aan het veranderen zijn, mogelijk heeft het ook invloed op onze houding, denk met name aan schouders en nek.

In een onderzoek van de telecomprovider O2 in het VK is te lezen dat maar liefst 30 procent van de gebruikers nu al veranderingen zien aan hun eigen lichaam. En 37 procent van de mensen denkt dat deze ontwikkeling de komende tijd alleen maar verder door zal gaan. Dat komt onder andere doordat we die smartphones erg veel gebruiken, dat zou gemiddeld twee uur per dag zijn. Daardoor heeft nu al één op de twintig één duim die verder ontwikkeld is dan de andere, dat is natuurlijk de duim die vooral gebruikt wordt voor typen, klikken en swipen.

https://d10wc7q7re41fz.cloudfront.net/wp-content/uploads/2016/06/160531-newnormal-full.jpg
De smartphone verandert onze lichamen


En het blijft niet bij de duim, er zijn ook mensen die nu al laten weten dat hun ’swiping hand’ meer ontwikkeld is dan de andere, daarbij zou het gemiddeld om een verschil van 15 procent met de hand die niet daarvoor gebruikt wordt gaan. Vijf procent van de gebruikers merken ‘phantom vibrations’, dat is het gevoeld dat je telefoon aan het vibreren is, terwijl dat helemaal niet het geval is.

Vijftien procent van de onderzochten dachten dat smartphones voor een langer leven zullen zorgen, waar dat precies op gebaseerd is wordt niet duidelijk. Nina Bibby, Marketing en Consumer Director van O2 had er het volgende over te zeggen:

Citaat
It’s now the new normal that smartphones have become an extension of our ourselves – it’s difficult to tell where our hands stop and the handset starts.  So in some ways it’s no surprise then that our bodies are subtly changing to adapt to the fact that mobiles are increasingly a part of our lives. Our research even reveals that over one in ten (12%) of us consider it an extra limb.

En Upper Limb Services Manager en Hand Therapist Nicola Goldsmith vertelt:

Citaat
Our thumb muscles are highly complex and located both in the base of the thumb as well as in the forearm, so an increase in “thumb swiping” could add to muscle strength and therefore bulk in these muscles.

As the research shows, these localised changes – such as enlarged thumbs and little finger indents – are becoming the new normal as younger adults are using the phone for longer periods of time. But there’s no need to worry that our children could have giant thumbs in the future as increasingly sophisticated voice recognition interaction with our phones is likely to prevent any long term genetic changes.Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: De smartphone verandert onze lichamen
reactie #1 geplaatst: 21 mei 2019 - 15:59
Ik begrijp niet helemaal wat er in bovengenoemde beweerd wordt.
Wat er volgens mij aan de hand is, dat door het steeds herhalen van een beweging, er veranderingen in een lichaamsdeel plaatsvinden. Ja dat is al heel lang bekend, mensen die een beroep hebben waarin ze elke dag de zelfde beweging maken hebben dat ook. Dat kun je toch niet een evolutie de andere kant op noemen?
Als je aan sport doet veranderd je lichaam heeft niets met evolutie te maken.
Als je de iPhone niet meer gaat gebruiken zullen de veranderingen weer verdwijnen (als het geen schade heeft aangericht, bv slijtage) Als je stopt met gewicht training wordt je weer de ouwe slappe hap.
Of heb ik verkeerd begrepen wat hierboven wordt beweerd?
geplaatst door: mayo
It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain
antw: De smartphone verandert onze lichamen
reactie #2 geplaatst: 21 mei 2019 - 16:39
Evolutie? Welnee. Misvorming
geplaatst door: peerzwart
antw: De smartphone verandert onze lichamen
reactie #3 geplaatst: 22 mei 2019 - 05:29
Hehe, er zal tenminste al wat minder tendinitis in de pols optreden door overmatig muisgebruik.
Ik ken wel enkele mensen met een kantoorjob die daarmee weken hebben moeten thuisblijven...

Wat mezelf betreft: ik ben linkshandig, maar een beetje ambidexter.
Door het meer gebruiken van de smartfoon, en door een beter trackpad op een jonger Macje, ben ik nu al een half jaar geen muis meer (linkshandig) aan het gebruiken.
Helemaal overgestapt naar rechtshandig trackpad.

Die oefening komt de fijne motoriek van mijn lompe rechterhand best wel ten goede, hoor!
geplaatst door: HEXDIY
If it ain't broke, don't fix it!
antw: De smartphone verandert onze lichamen
reactie #4 geplaatst: 22 mei 2019 - 13:16
dat is fijn voor je rechterhand HEXDIY maar geen evolutie
geplaatst door: mayo
It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain
antw: De smartphone verandert onze lichamen
reactie #5 geplaatst: 23 mei 2019 - 17:42
Huh?  Evolutie?

Ik zou het erg op prijs stellen wanneer de schrijver van topics zich even op de hoogte stellen van het onderwerp. "Wat is evolutie" is daar dan een belangrijk onderdeel van.  Check en re-check, vanDale, wikipedia lezen, bronvermelding etc etc. Man man. Het lijkt wel op de antivaccinatie lobby. Ook zo veel verstand van vaccinatie. Niet dus.

Eerst even wat lezen voordat onzin cyberspace in wordt geslingerd.
geplaatst door: PjotriDVDguru
antw: De smartphone verandert onze lichamen
reactie #6 geplaatst: 24 mei 2019 - 14:14
Of dit versnelde evolutie is weet je pas als de komende generaties geboren worden.
geplaatst door: GeorgeM