https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Disney-logo-icoon.jpg
Disney+ vanaf 12 november in VS voor zeven dollar per maand
Het lijkt er op dat er de komende tijd geknokt zal gaan worden over wie het meest succesvol is met streaming video, een veld waar Apple in mee gaat doen met Apple TV+. Daar zal begin november in de VS ook Disney bij gaan komen, op 12 november zal het nieuwe Disney+ daar gelanceerd worden.

Disney heeft zelf al een enorm groot aanbod aan films, waar recent nog erg veel films bijkwamen door de overname van 21st Century Fox. Eerdere acquisities zorgden er al voor rechten op het materiaal van Marvel, Pixar, National Geographic, The Simpsons en Star Wars. Maar wat vooral opvalt is de prijs, waar bijvoorbeeld Netflix in de VS dertien dollar per maand kost heb je bij Disney+ al voor zeven dollar per maand een abonnement (of zeventig dollar per jaar).Het effect lijkt vooral dat we straks door het enorme aanbod van verschillende diensten door de bomen het bos niet meer zien. Maar de kans lijkt groot dat er uiteindelijk een beperkt aantal over zullen blijven, Disney zal op dit moment op deze prijzen in ieder geval geen winst maken.

Het is nog niet exact bekend wanneer Disney+ beschikbaar zal komen, Disney laat weten dat het deals heeft met Roku en Sony, om het te laten spelen op het kastje van de eerste en de gaming consoles van de tweede. Verder zal het waarschijnlijk te zien zijn op smart TV’s en tablets via apps, of daar de Apple TV ook bij zal zitten is nog niet bekend.

Disney’s baas Bob Iger zegt in onderstaand interview: “The app will in all likelihood be available through traditional app distributors, Apple being one of them”, maar dat zegt natuurlijk nog niet veel over voor welke devices dat geldt. Ook maakt hij duidelijk dat hij wat hem betreft in het bestuur van Apple blijft zitten, op dit moment neem hij al niet deel aan discussies binnen het bestuur over dit onderwerp. Omdat dit bij Apple allemaal nog in de beginfase zit is het nog niet vaak in het bestuur daar ter sprake gekomen.
Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Disney+ vanaf 12 november in VS voor zeven dollar per maand
reactie #1 geplaatst: 12 april 2019 - 18:25
Er wordt al gezegd dat het subscription model niet meer lang stand kan houden, omdat er een overaanbod is. Samen met reguliere abo’s zoals energie, telefoon, water, verzekeringen, etc., etc., loopt het dan snel op naar €300/€500 maandelijks (ik gok). Maar dat is niet zo denk ik. Vroegere abonnementen waren vooral ‘landelijk’. Het huidige model is worldwide, maw je hebt als aanbieder ca. 2 miljard mogelijke klanten (ik gok). Dat is heel wat anders dan bv. 10 miljoen Belgen of 12 miljoen Nederlanders (weer gegokt).
geplaatst door: gipsman
antw: Disney+ vanaf 12 november in VS voor zeven dollar per maand
reactie #2 geplaatst: 15 april 2019 - 14:14
Ligt het aan mij of verandert alles tegenwoordig razendsnel?
Ik hou van fysieke media. Er was een hele tijd VHS, daarna dvd, daarna bluray,...
Nu zitten we in een situatie met bluray en streaming/download services.
Ik heb niet de indruk dat er direct een bluray opvolger komt en dat het streamingsdiensten zuillen zijn die het uiteindelijk overnemen.
Dit is vervelend. Ik ben geen voorstander van cloud- en streaming services. Er is ook een te groot aanbod van diensten vind ik. En het verandert voortdurend. Ik weet als consument gewoon niet meer waarvoor te kiezen.
Hierdoor wacht ik tegenwoordig gewoon tot er een interessante film op tv komt.
geplaatst door: Appelflap
antw: Disney+ vanaf 12 november in VS voor zeven dollar per maand
reactie #3 geplaatst: 15 april 2019 - 18:52
Ligt het aan mij of verandert alles tegenwoordig razendsnel?

Razendsnel is relatief. :-)

In 1995 is al voorspeld door Nicolas Negroponte dat het deze kant op zou gaan. Interessant boek:

https://en.wikipedia.org/wiki/Being_Digital

https://www.wired.com/1995/01/negroponte-30/
geplaatst door: puk1980
επιτέλους το κατάλαβα
antw: Disney+ vanaf 12 november in VS voor zeven dollar per maand
reactie #4 geplaatst: 15 april 2019 - 19:16
Bedankt voor de links.
geplaatst door: Appelflap