https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXrBlauw-icoon.jpg
Dit zijn de grootste verschillen tussen de iPhone Xr en iPhone 8
Nu de iPhone 11 en iPhone 11 Pro modellen binnenkort op de markt komen zijn de iPhone Xr en de iPhone 8 Apple’s budgetmodellen. De iPhone XR kwam vorig jaar oktober voor het eerst op de markt, voor de iPhone 8 was dat ruim een jaar eerder, in september 2017.

De iPhone Xr wordt uitgebracht als het instapmodel van Apple. Daarom is het ook interessant om te zien hoe deze verschilt van de iPhone 8. Het is namelijk zo dat ook gezegd wordt dat deze doelgroep er goed aan doet om over te stappen. Kijk daarom eens mee naar de grootste verschillen. Zo kan je zelf bepalen of het een goed idee is om over te gaan naar de Xr, of om toch bij je vertrouwde 8 te blijven. De volgende zaken spelen in ieder geval een rol.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneXrLineup.png
Dit zijn de grootste verschillen tussen de iPhone Xr en iPhone 8


Het ontwerp van de telefoon

Wanneer je kiest voor een iPhone Xr bij KPN, dan zal je dat misschien doen vanwege het ontwerp van de telefoon. In tegenstelling tot de 8, heeft de Xr namelijk een scherm dat de gehele voorkant van kant tot kant vult. Bij de 8 zijn er nog wel randen te zien. Dit heeft ook als gevolg dat de 8 nog met Touch ID werkt, terwijl de Xr al mogelijkheden biedt voor de gezichtsherkenning van Apple’s Face ID. Dit is volgens velen ook de toekomst. Dat maakt het alvast een belangrijk verschil waar je iets mee kan als gebruiker.

Je eigen kleur kiezen

Een ander belangrijk verschil tussen de iPhone Xr en de iPhone 8 is de manier waarop Apple met kleuren is omgegaan. De iPhone kwam altijd al in een beperkt aantal kleuren op de markt en ook voor de 8 was dit zo. Voor de Xr is dit anders. De Xr is in een groot aantal verschillende kleuren te krijgen, waaronder opties zoals blauw en rood. Dit maakt het dus mogelijk om de telefoon al iets meer persoonlijk te maken ten opzichte van het verleden. Het is goed om hier dus ook aandacht aan te besteden als je kiest voor een iPhone.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone8And8Plus.jpg
Dit zijn de grootste verschillen tussen de iPhone Xr en iPhone 8


Nieuwe processor voor Xr

Natuurlijk wil je wel weten of het instapmodel wel wat te bieden heeft. Dat het een wat goedkoper model zou zijn is dan ook maar relatief. Het is bijvoorbeeld zo dat in de iPhone Xr een A12-processor te vinden is. Dit is de verbeterde processor ten opzichte van de A11 die in de iPhone 8 te vinden is. Daardoor kan de Xr dus ook net iets meer en is dit toestel net iets sneller. Daarnaast is de accu ook wat krachtiger, waardoor de telefoon ook wat langer te gebruiken is wanneer je deze volledig hebt opgeladen.

We hopen dat je meer duidelijkheid hebt gekregen in de verschillen tussen de iPhones. Al met al zijn het beide erg goede telefoons. Je hebt de keuze om voor een instapmodel te gaan. Wat betreft de prijs is dit een stukje voordeliger. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor een aantal extra opties, dit is een goede keus als je budget iets hoger ligt.


Dit artikel is in samenwerking met KPN tot stand gekomen.
geplaatst door: Advertorial
antw: Dit zijn de grootste verschillen tussen de iPhone Xr en iPhone 8
reactie #1 geplaatst: 14 september 2019 - 13:42
Waarom wordt de iPhone 7 niet genoemd? Die is toch ook nog gewoon in de handel? En de verschillen tussen de iPhone 7 en de iPhone 8 zijn niet bepaald spectaculair te noemen, en voor veel gebruikers niet werkelijk interessant. Een reden te meer om de iPhone 7 ook nog te noemen, lijkt me zo.
geplaatst door: Timotheus
antw: Dit zijn de grootste verschillen tussen de iPhone Xr en iPhone 8
reactie #2 geplaatst: 14 september 2019 - 16:03
De iPhone 7 wordt niet meer geproduceerd en is binnenkort niet meer als nieuw te koop.
Qua processoren zitten we nu bij de A13, de 8 heeft een A11, de 7 heeft een A10. De winst van de A10 naar de A11 was best groot, niet zichtbaar, maar wel voor programmeurs. De XR gaat op z'n minst een jaar langer mee als het om iOS updates gaat, maar mogelijk nog langer. Dus als je voor de keuze staat: is het prijsverschil het waard als je bedenkt dat-ie waarschijnlijk 2 jaar langer mee kan gaan?
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: Dit zijn de grootste verschillen tussen de iPhone Xr en iPhone 8
reactie #3 geplaatst: 18 september 2019 - 10:14
Met de komst van de iPad 2019, welke gebruikt maakt van de A10 processor, kun je er op gokken dat de iPhone 7 een langleven beschoren is qua updates van iOS.
geplaatst door: Jurriaan
SE iOS 13 | Air2 iPadOS | iMac ‘08
antw: Dit zijn de grootste verschillen tussen de iPhone Xr en iPhone 8
reactie #4 geplaatst: 18 september 2019 - 21:47
@Jurriaan
Dat hoeft helemaal niet!

De laatste iOS versie die op de iPad wordt ondersteund, is iOS 12, iOS 13 zal niet meer voor de iPad beschikbaar komen. Het OS heet dan iPadOS.

Het is heel goed mogelijk dat de A10 en bv klassieke touch ID's langer meegaan op iPadOS dan op iOS.
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!