https://www.macfreak.nl/modules/news/images/XboxLogo-icoon.jpg
Een eerste preview van Microsoft’s Project xCloud (Upd.)
In oktober vorig jaar kondigde Microsoft het al aan, met Project xCloud zou het mogelijk worden om op smartphones en tablets game console games te spelen, ook als die anders niet krachtig genoeg daarvoor zouden zijn. De enige voorwaarde daarbij is een goede internetverbinding.

Voor Microsoft natuurlijk een enorme markt, dezelfde games zouden dan ook gebruikt kunnen worden door iedereen die geen Windows-computer of Xbox heeft. Van de games die daarvoor beschikbaar zijn er relatief weinig naar bijvoorbeeld iOS overgezet. Op dit moment zijn er al een aantal elementen van Xbox Live beschikbaar op mobiel, Microsoft wil dat met een speciale software development kit veel breder gaan maken. In de video hieronder kan je zien hoe goed dat werkt.


Kareem Choudhry, Microsoft’s CVP of Gaming Cloud, zei hier onder andere het volgende over:

Citaat
True console-quality gaming will become available on mobile devices, providing the 2 billion-plus gamers around the world a new gateway to previously console- and PC-exclusive content. We can achieve this vision with the global distribution of Microsoft's datacenters in 54 Azure regions and the advanced network technologies developed by the team at Microsoft Research.

In de komende maanden zal er meer bekend gaan worden over Project xCloud, bij Microsoft denken ze het later dit jaar al te kunnen lanceren.


Update: Microsoft is duidelijk niet de enige die met zo'n project bezig is, Google heeft net iets vergelijkbaars aangekondigd en daar heet het Stadia. Opvallend daarbij is dat de controller over Wi-Fi contact maakt met de servers van Google, en dus geen contact heeft met het lokale device. Mogelijk dat dit de gameplay nog beter maakt, maar het geeft Google natuurlijk ook meer inzicht in wat jij aan het doen bent.
Maandelijks trekt MacFreak bijna 70.000 bezoekers, die hier gemiddeld 5 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; alle mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Een eerste preview van Microsoft’s Project xCloud (Upd.)
reactie #1 geplaatst: 21 maart 2019 - 09:14
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: De Redactie