3 functionaliteiten van de iPhone 12 uitgelicht
geplaatst: 19 oktober 2020 - 12:35
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12Lineup-icoon.jpg
3 functionaliteiten van de iPhone 12 uitgelicht
We hebben er even op moeten wachten, maar daar is hij dan toch: de iPhone 12! Het nieuwe paradepaardje van Apple, nadat eerder al een nieuwe iPad Pro, iPad Air en een Apple Watch werden uitgebracht. Wat mag je verwachten van de iPhone 12?

Welke functionaliteiten upgrades vallen direct op ten opzichte van de voorganger van dit toestel? Lukt het Apple om de strijd aan te gaan met de Galaxy S20 van Samsung? In dit artikel lees je er meer over!

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone12Blauw.jpg
3 functionaliteiten van de iPhone 12 uitgelicht

 
#1: de LiDAR-sensor in de Pro-modellen

Wat direct opvalt bij zowel de iPhone 12 Pro als de iPhone 12 Pro Max is de LiDAR-sensor. Deze sensor was ook al te vinden in de iPad Pro die maart van dit jaar werd uitgebracht. Deze LiDAR-sensor komt goed van pas bij AR-toepassingen in apps voor de iPhone. Denk bijvoorbeeld aan een app als Pokémon Go! Al jaren een van de populairste spellen onder jongeren.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone12ProLenzenEnLiDAR.jpg
3 functionaliteiten van de iPhone 12 uitgelicht


Maar hij wordt ook gebruikt voor het fotografische gedeelte, onder andere om de autofocus veel beter en sneller te maken als er weinig licht voorhanden is. En dankzij LiDAR kun je met de iPhone 12 Pro modellen nu ook portretten maken in de Nachtmodus.

#2: compact of zeer groot?

Een tweede punt dat opvalt, is het verschil in formaat tussen het grootste en kleinste model van de iPhone 12. Waar het basismodel en de iPhone 12 Pro hetzelfde formaat hebben als hun voorganger, geldt dat niet voor de iPhone 12 Pro Max en de iPhone 12 mini. Dit laatste model is zeer compact, met een beelddiagonaal van 5,4-inch. Het doet je als trouwe volger van de smartphones van Apple wellicht denken aan de tijd van de iPhone 5 en 5s. Dat ligt overigens niet alleen aan het formaat van de iPhone 12 mini. Al deze modellen hebben namelijk een vlakke rand, in plaats van de afgeronde rand die in de laatste jaren werd gebruikt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone12DunnerKleinerLichter.jpg
3 functionaliteiten van de iPhone 12 uitgelicht

 
De iPhone 12 Pro Max heeft een beelddiagonaal van 6,7-inch. Het maakt dit toestel tot de grootste smartphone, die Apple in de laatste jaren heeft geproduceerd. Het is de perfecte telefoon voor gebruikers die hier films en series op willen kijken. Daarbij is dit het enige model waarvan de camera-sensor voor de standaardlens gestabiliseerd is, waardoor scherpe foto’s maken in situaties met weinig licht mogelijk wordt, zonder statief.

#3: verbeterde A14 Bionic chipset

Een derde verbetering ten opzichte van de iPhone 11 is de verbeterde chipset aan boord van het toestel. De iPhone 12 is uitgevoerd met de A14 Bionic chipset, die krachtiger is dan de chipset uit voorgaande modellen, terwijl die energiezuiniger werkt. Die extra rekenkracht wordt onder andere gebruikt bij de nog verder verbeterde fotografische mogelijkheden, die allemaal in real-time verwerkt worden en bij het filmen in Dolby Vision. Niet onbelangrijk: met de A14 Bionic chipset ben je klaar voor nieuwe AR-toepassingen in apps! Een haperend beeld zal je hierbij niet snel ervaren.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.A14BionicProcessor.jpg
3 functionaliteiten van de iPhone 12 uitgelicht


Sinds afgelopen week is het mogelijk om de nieuwe iPhone 12 te pre-orderen, dus wees er snel. De verwachtte levering van Nederlandse toestellen zal in de loop van november liggen.


geplaatst door: Advertorial