https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AdobeIllustrator-iPadOS-icoon.jpg
De eerste versie van Adobe Illustrator voor iPad is uit
Een klein jaar geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat er voor Illustrator dezelfde plannen waren. Het was dus de bedoeling om ook dat programma naar iPadOS te brengen, waardoor je naadloos tussen een Mac en iPad aan één document kan werken.

Dat naadloze werken is mogelijk omdat het in de basis hetzelfde programma is, het gaat dus niet om een soort ‘light’ versie. Dat betekent ook dat het een enorme klus is geweest om dit voor elkaar te krijgen, er ging niet voor niets bijna een jaar overheen. En dat betekent ook dat de eerste versie niet volledig zal zijn, net zoals eerder met Photoshop het geval was. Maar net zoals bij Photoshop zal er natuurlijk in latere versies steeds meer toegevoegd worden, zodat de versie op de iPad ook steeds meer zelfstandig gebruikt kan worden.


Deze versie van Illustrator is net gepresenteerd op Adobe MAX de jaarlijkse conferentie van dat bedrijf dat dit jaar van 20 tot en met 22 oktober plaatsvindt. Om Adobe Illustrator voor iPadOS te kunnen gebruiken moet je minimaal iPadOS 13 op je iPad hebben staan. Dat betekent dat je een van de volgende iPad moet hebben:

  • iPad (5e tot en met 8e generatie)
  • iPad mini (5e generatie)
  • iPad Air (3e en 4e generatie)
  • 9,7‑inch iPad Pro
  • 10,5‑inch iPad Pro
  • 11‑inch iPad Pro (1e en 2e generatie)
  • 12,9‑inch iPad Pro (1e tot en met 4e generatie)
met dank aan forumlid ‘feek’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum

geplaatst door: Robert
antw: De eerste versie van Adobe Illustrator voor iPad is uit
reactie #1 geplaatst: 20 oktober 2020 - 10:36
Even geprobeerd. Zet er in eerste instantie OK uit. Ook wisselen tussen het bewerken in de Desktop versie en de iPad versie gaat soepel.

De nauwkeurigheid laat wel de wensen over. Bijvoorbeeld als je een A4 document maakt en je wil een object verplaatsen, gaat dat slechts per 0.01 mm (geen snap of grid ingesteld). Dus het exact positioneren van anchor points gaat naar mijn mening niet echt OK.
geplaatst door: Feek