Nieuws, feedback en meer > Nieuwsberichten en reacties

Er is meer mogelijk via satelliet dan werd aangekondigd

(1/1)

Robert:
Er is meer mogelijk via satelliet dan werd aangekondigdTijdens de presentatie van de WWDC kregen we een korte demo van ‘Messages via Satellite’. Maar zoals zo vaak bij dit soort demo’s zien we dan alleen maar het topje van de ijsberg, er blijkt nog meer mogelijk te zijn en er komen meer belangrijke details naar buiten.

Zo blijkt het bijvoorbeeld ook mogelijk om Find My via satelliet te gebruiken, waardoor je zelfs zonder verbinding anderen kunt laten weten waar je bent.

Er is meer mogelijk via satelliet dan werd aangekondigd
klik of tap voor grotere versies
Daarnaast blijven natuurlijk pechhulp via satelliet en SOS-noodmelding via satelliet van de partij. De grote vraag blijft trouwens wel hoeveel dit gaat kosten nadat je jouw nieuwe iPhone twee jaar hebt, tot nu toe heeft Apple daar nog niets over losgelaten.

Er is meer mogelijk via satelliet dan werd aangekondigd

Mocht je geen Wi-Fi en GSM verbinding hebben dan komt er vanzelf een melding tevoorschijn met de mogelijkheid om de verbinding via satelliet te gebruiken, zowel op het beginscherm als in de Berichten-app, zoals je hierboven en hieronder kan zien.

Er is meer mogelijk via satelliet dan werd aangekondigd

RCS zal voorlopig nog niet op deze manier beschikbaar zijn, want dat protocol verbruikt meer data dan de bedoeling is. En SMS zal alleen mogelijk zijn met mensen die in je contacten staan, of die jij eerst een SMS stuurt. Dit laatste om ervoor te zorgen dat spammers het netwerk niet gaan overbelasten.

De schermafbeeldingen hierboven komen allemaal uit de video die CNet’s Managing Director Patrick Holland maakte met Apple's senior director of platform product marketing Kurt Knight, die kan je hieronder in zijn geheel zien.


Ook iJustine maakte een vergelijkbare video, hierin maakt ze een punt dat in de video hierboven niet aan bod komt: Apple biedt dit gratis aan voor minstens twee jaar, terwijl je er bij Garmin voor moet betalen.


Het gaat hierbij om wat Garmin InReach abonnementen noemt, de goedkoopste daarvan kost € 14,99 per maand. Als je dit tot nu toe gebruikt, dan kan je dus zelf je korting creëren op de aanschaf van een nieuwe iPhone.doctor_apple:
Eerlijkheidshalve gebied mij te zeggen dat ik vermoed dat dit de ware toekomst zal zijn van mobiele communicatie. Een combinatie van 4G/5G voor landverbindingen en 6G+ als hybriede oplossing zendmasten en satellieten ...

Satelliet communicatie is zoveel efficienter dat ik me niet kan voorstellen dat we komende jaren ons niet meer en meer daarop gaan richten.

Vind wel dat de manier waarop Apple dit heeft ingebakken in iOS bijzonder netjes is. De Android variant is toch wat meer "spartaans" 😛 ...

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie