Veel succes dan.
Gelden die ook als negatieve reacties over Apple?
Wat ik in deze en vergelijkbare draadjes over de DMA en de AppStore tegenkom is dat het goed is dat de EU regelgeving heeft bedacht waaraan big tech zich dient te conformeren.
Daarnaast vindt ik het oplepelen van links bijzonder onprettig. Ik heb geen trek in het doorspitten van hele artikelen om zo achter het punt dat iemand wil maken te komen.
Serieus: hoe vaak wordt er - door sommigen - niet gereageerd in draadjes met 'is dat wel zo?', 'kun je daar een voorbeeld van geven?', 'waar baseer je dat op?' etc. Daarom worden er links gepost. Als je daar geen trek in hebt lees je ze gewoon niet.
Geen idee wat je daarmee bedoelt.
Mijn vraag is of er hiernaast een derde groep onderscheiden wordt die negatief over Apple is. Daar wordt in de terechtwijzing van ouwemac naar verwezen.
Zoals ik het lees zijn hier twee kampen ontstaan. Enerzijds diegenen die achter de EU staan en blij zijn dat er wetgeving gemaakt is die big tech beteugelen. Anderzijds het kamp dat deze wetgeving in deze vorm een gedrocht vindt en zich achter de bezwaren van big tech schaart.
Linken naar een mening (b.v. die van Apple) draagt m.i. niets bij aan een feitelijke discussie.
Met betrekking tot links oplepelen is het m.i. voldoende om wat men als feit presenteert te onderbouwen middels een 'voetnoot'.
Na meerdere keren lezen nog steeds geen idee waar dit over gaat, wat wordt er bijvoorbeeld bedoeld met ‘de terechtwijzing van ouwemac’, want die heb ik nergens gezien (en er wordt geen link bij geleverd).
Het mag daarbij wel opgemerkt dat mensen die kritisch op de DMA zijn hier de laatste tijd de wind van voren krijgen, terwijl diezelfde kritische mensen daarbij links en argumenten hebben geleverd. Tegelijkertijd zien we negatieve reacties over Apple, maar die niet (of nauwelijks) op de huidige dilemma’s of bezwaren ingaan.De analyse dat het leeuwendeel van de reacties dus eigenlijk off-topic zijn lijkt dus te kloppen, objectief bekeken.
Ik wenste ze veel succes met strakker off-topic uitingen modereren. Meer niet.
Blij om dat te horen, we proberen (altijd) om iedereen binnenboord te houden.
@ICT Consultant. Ik heb niet het vermoeden dat Apple daartoe in staat is. Wellicht draait het meer uit op lobbyen want daar zijn de EU politici niet ongevoelig voor.
Overigens weet elke gewone Apple gebruiker (zoals ik ben) dat als je niet tegen te veel gedoe aan wil lopen je het allerbeste de standaard apps van Apple zelf kunt gebruiken: mail, safari, berichten, contacten, toetsenbordje op de iPhone.
Mijn idee is dat er ondanks de nodige haken en ogen niet gewacht kan worden.
Je schat de gemiddelde gebruiker veel te hoog in, daarbij is de EU bezig om die standaard-apps ook keuzes te maken (bijvoorbeeld het door jou genoemde Safari).Apple heeft met iOS een besturingssysteem neergezet waar zo’n beetje iedereen kan werken, ook digibeten, en dat is daarom ook redelijk ‘dichtgeplakt’ (voor de veiligheid). De EU wil met de DMA in de hand vergelijkbare openheid als bijvoorbeeld macOS. Ik voorzie daar grote problemen mee, en ik ben niet de enige.
ik ben bang dat dit ervoor zorgt dat Chrome de browser wordt die op 99% van de computers en devices staat. Dus wat de EU nu ook moet doen, is de monopolie van Google breken. Alleen ben ik bang dat we daar nog een paar jaar op moeten wachten...